Provincie Overijssel

Provinciebestuur kiest ontwerpers voor nieuwbouw provinciehuis

Gedeputeerde Staten hebben twee architectenbureaus opdracht gegeven voor het maken van schetsontwerpen voor een nieuw provinciehuis. De architectenbureaus zijn Atelier Pro uit Den Haag en Teun Koolhaas Associates Almere.

Atelier Pro is onder meer bekend vanwege zijn ontwerp voor de Haagse Hogeschool.

TKA ontwierp de
Academie voor dans en theater in Amsterdam.
Naast het maken van een voorlopig ontwerp voor een nieuw provinciehuis hebben Gedeputeerde Staten de bureaus gevraagd om een voorlopige stedebouwkundige studie naar het huidige provinciale terrein uit te voeren. De opdrachtverlening vindt plaats in het kader van een haalbaarheidsstudie naar nieuwbouw.

Provinciale Staten hebben in december 2000 hun voorkeur uitgesproken voor de nieuwbouwvariant in het kader van huisvesting van de provinciale organisatie. Wel zijn hier door PS voorwaarden aan gesteld. De voorlopige schetsontwerpen zullen onder meer moeten voldoen aan de gewenste uitstraling en ruimte moeten bieden aan vormen van publiek-private samenwerking. Niet in de laatste plaats dient het ontwerp substantieel minder te kosten dan de aanvankelijk geplande renovatie. Voor de noodzakelijke bestemmingsplanwijziging zal toestemming van de gemeente Zwolle nodig zijn.

Op 20 februari aanstaande zullen de bureaus hun ontwerpen aan Gedeputeerde Staten presenteren. In maart zal dat voor een breder publiek gebeuren. De definitieve keuze voor renovatie of nieuwbouw maken Provinciale Staten in april 2001.

Bron: team Communicatie, Petra


© 12-01-2001 Provincie Overijssel