Gemeente Etten-Leur

Besluiten van het college van burgemeester en wethouders

Representatie

Een delegatie van het college van burgemeester en wethouders is aanwezig bij de uitvoering van het Nieuwjaarsconcert van Harmonie Constantia op zondag 14 januari aanstaande in De Nobelaer. Op 3 februari aanstaande is een delegatie van het college van burgemeester en wethouders aanwezig bij de Ettes Bont-avond in De Nobelaer.

Verhuur gedeelte Bisschopsmolen

Burgemeester en wethouders hebben de verhuur van de benedenverdieping van de Bisschopsmolen aan Klokkenmaker Van Os verlengd met een periode van vijf jaar. De klokkenmaker huurt het gedeelte van de molen sinds begin 1991.

Proefalarm sirenestelsel

Burgemeester en wethouders hebben er kennis van genomen, dat er op woensdag 6 juni aanstaande, om 12.00 uur landelijk het jaarlijkse luide proefalarm van het sirenestelsel plaatsvindt. Over het proefalarm worden de inwoners van Etten-Leur tezijnertijd nader geïnformeerd via de gemeentelijke informatiepagina's in de Etten-Leurse Bode.

Grondprijs voor verkoop openbaar groen

Burgemeester en wethouders hebben besloten om de grondprijs voor te verkopen openbaar groen te verhogen van Hfl. 133,33 naar Hfl. 180,-- per m² voor percelen waarop geen woninguitbreiding of bouw van een garage mag plaatsvinden.
De prijs van percelen openbaar groen waarop wel woninguitbreiding of bouw van een garage mag plaatsvinden, wordt verhoogd van Hfl. 200,-- naar Hfl. 240,-- per m².

Beoordeling gemeentebegroting 2001

Het provinciebestuur heeft de gemeentebegroting 2001 op hoofdlijnen beoordeeld en geconstateerd dat deze voldoet aan de criteria voor repressief toezicht.
Wel is er een opmerking gemaakt over het wegbeheer. De provincie heeft kennis genomen van het ingroeimodel om de structurele lasten in de begroting op te nemen, maar zij vindt de termijn waarbinnen het benodigde budget volledig binnen een sluitende begroting past lang. Het provinciebestuur geeft in overweging om deze termijn te bekorten.
Burgemeester en wethouders hebben kennis genomen van de opmerking van de provincie en zullen de problematiek van verkorting van het ingroeimodel aan de orde stellen bij de voorjaarsnota. De commissie Financiën wordt over de brief van de provincie geinformeerd.