Gemeente Etten-Leur

Gemeente Etten-Leur bespaart papier voor meer natuur

De gemeente Etten-Leur doet mee met de papierbesparingscampagne 'Blad voor Blad'. De actie duurt 1 jaar en is van start gegaan op 1 januari jongstleden. Het doel van de actie is om gedurende dit jaar 10% minder papier te gebruiken in het gemeentehuis.

Het geld dat de gemeente dit jaar uitspaart, komt ten goede aan een nog nader te bepalen natuurthema in Etten-Leur. De ervaring leert dat 10% papierbesparing in een gemeentehuis haalbaar moet zijn. Dit komt voor Etten-Leur neer op een besparing van 250.000 vellen papier. Voor de gemeente betekent dit een geldbesparing van ongeveer Hfl. 3.500,--. Zondermeer de moeite waard! Hopelijk volgen Etten-Leurse bedrijven en organisaties dit voorbeeld van de gemeente Etten-Leur.

Papierbesparing: daarom

Zorgvuldig omgaan met papier is nog lang geen vanzelfsprekendheid. Veel bedrijven en instellingen kopen pakhuizen papier in. Jammer, want het kan met zoveel minder. Computers, e-mail, Internet en andere communicatiemiddelen maken het mogelijk om minder papier te gebruiken, al worden ze meestal nog niet zo benut. Ook het dubbelzijdig gebruik van papier werkt besparend. Door papier te besparen snijdt het mes aan meer kanten. Door minder papierverbruik blijven bomen en leefgebieden van planten en dieren behouden én met de donatie draagt de gemeente Etten-Leur financieel bij aan natuurontwikkeling. Bovendien draagt minder papierverbruik bij aan vermindering van het gebruik van schadelijke producten, zoals inkten, die vrijkomen bij papierfabricage en papierverbruik. Winst dus voor iedereen op het gebied van natuur, milieu én financiën!

Voordelen voor de gemeente

Niet alleen de natuur, maar ook de gemeente Etten-Leur heeft profijt van de actie 'Blad voor Blad'. Want alleen de besparing op de papierinkoop komt ten goede aan een natuurthema. De besparing op kopieer-, print- en portokosten komt ten goede aan de gemeente. En na het campagnejaar (dus na 31 december 2001) komt de totale kostenbesparing ten gunste van de gemeente Etten-Leur. Bovendien is deze campagne een uitstekend instrument om de gemeentelijke medewerkers te motiveren voor interne milieuzorg.