Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.00 uur
Eenzijdige aanrijding met dodelijke afloop

NIEUWEGEIN Een 24-jarige inwoner van Nieuwegein is woensdag bij een eenzijdige aanrijding in zijn woonplaats dodelijk verongelukt. De man reed bij de kruising van de Plettenburgerlaan met de Zuidstedeweg door onbekende oorzaak tegen een paal aan die in de middenberm stond.

Volgens de bijrijder, een 19-jarige plaatsgenoot die geen verwondingen opliep, heeft de man mogelijk een black out gehad en is daardoor de macht over het stuur kwijtgeraakt. Amulancepersoneel heeft de man nog gereanimeerd. Hij overleed echter kort daarna

Verkeerscontroles

LOPIK/IJSSELSTEIN Aan de M.A. Reinaldaweg bij Benschop zijn donderdag 323 voertuigen gecontroleerd op hun snelheid. Slechts drie voertuigen reden te snel langs de radarpost. Hoogst gemeten snelheid bedroeg er 123 kilometer. Ter plaatse geldt een maximum van 80. Aan de Provincialeweg 210 bij IJsselstein is donderdag gecontroleerd op het gebruik van autogordels. In totaal zijn 34 bekeuringen uitgeschreven aan autobestuurders die geen gordel droegen. Ook is twee maal proces verbaal opgemaakt tegen bestuurders die kinderen, jonger dan de twaalf jaar, in de auto vervoerden zonder een gordel.

Onder invloed

NIEUWEGEIN Aan de Zuidstedeweg in Nieuwegein is in de nacht van donderdag op vrijdag een 34-jarige inwoner van die plaats aangehouden die onder invloed van alcohol een auto bestuurde. De man bleek bij onderzoek een alcoholpromillage van 1,55 te hebben. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en hij zal zich binnenkort voor de rechter moeten verantwoorden.