Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.45 uur
Onderzoek woninginbreker

UTRECHT De recherche van district Tolsteeg heeft naar aanleiding van de aanhouding van een 33-jarige woninginbreker die vrijdagavond op heterdaad werd betrapt in een huis op de Furkabaan onderzoek gedaan. Hier trachtte de man te vluchten door vanaf de eerste etage uit het raam te springen, maar hij werd opgevangen door een agent. Bij de man in de betreffende woning zijn diverse inbrekerswerktuigen aangetroffen.
In de week voorafgaande aan zijn aanhouding deden vijftien bewoners aangifte van woninginbraak bij de politie. Na vrijdagavond zijn bij de politie geen meldingen meer binnengekomen van woninginbraken in Lunetten-noord. De man ontkent betrokkenheid bij andere woninginbraken.

Inbreker overlopen

UTRECHT In de Jacob Catsstraat werd vrijdagochtend om drie uur een 20-jarige Utrechter op heterdaad aangehouden nadat hij een ruit van de voordeur van de woning had vernield. De bewoner hoorde dat aan zijn voordeur werd gerommeld en hoorde geluiden van brekend glas. Nadat hij het alarmnummer van de politie had gebeld ging hij zelf achter de inbreker aan.
Kort daarna was de politie ter plaatse zodat de inbreker kon worden ingerekend.

Onder invloed

UTRECHT Op de Koningsweg botste donderdagavond om kwart over negen een 36-jarige man uit Utrecht met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Tijdens het inhalen raakte hij de macht over het stuur van de auto kwijt. Bij controle bleek dat de man te veel had gedronken. Na een blaastest bleek dat hij een promillage had van 1.1. Hij kreeg hiervoor een bekeuring en een rijverbod van vier uren.

Vrouw in haar woning lastiggevallen

UTRECHT Een 34-jarige vrouw uit Utrecht is vrijdagochtend om 01.00 uur in haar woning in de Bouwstraat bedreigd met een mes en betast door een man. De man, die door het slachtoffer in haar woning was toegelaten werd handtastelijk en bedreigde het slachtoffer. De vrouw wist haar woning uit te vluchten en klauterde op de dak van de derde woonlaag van de woning. Omwonenden belde daarna de politie. Het slachtoffer heeft zich in het ziekenhuis laten behandelen. Naar de dader wordt een onderzoek ingesteld