Unit 4 NV

PERSBERICHT
Unit 4 neemt accountancy activiteiten van Van der Kley over en verstevigt met deze software haar marktleiderschap in accountancysector

Sliedrecht, 12 januari 2001 - Unit 4 NV, producent en leverancier van 'secure' enterprise business software, heeft overeenstemming bereikt over de overname van software producent Van der Kley Automatisering te Nijmegen. De overname zal volledig uit eigen middelen van Unit 4 worden gefinancierd. In maart 1999 had Unit 4 reeds een strategisch belang van 30% in Van der Kley genomen. Dit belang wordt nu uitgebreid tot 100% van de uitstaande aandelen. Via deze acquisitie versterkt Unit 4 haar marktleidersrol in de accountancysector. Van de Top 250 kantoren in Nederland gebruikt nu meer dan 50% softwareproducten van Unit 4 Accountancy. Unit 4 wil voortaan ook totaaloplossingen gaan aanbieden voor de accountancymarkt op Europees niveau.

Unit 4 verkrijgt met deze acquisitie nog eens een aanzienlijk aantal accountants- en administratie-kantoren erbij, waardoor het marktleiderschap in de accountancysector verder vergroot wordt. De programmatuur binnen Unit 4 Accountancy omvat alle facetten die voor de accountant van belang zijn en kan worden gekoppeld zodat alle gegevens maximaal geïntegreerd zijn en de accountant een totaaloverzicht biedt.

Unit 4 is al een aantal jaren bezig om "al het goede" van bestaande programmatuur met elkaar te integreren tot een totaaloplossing voor een specifieke doelgroep in de markten waarin zij actief is. De technologische ontwikkelingen gaan razendsnel en er zijn uitstekende software-tools voorhanden om alle producten met elkaar te integreren tot een totaaloplossing voor o.a. de accountancy markt.

Unit 4 Accountancy
Door de bundeling van de sterke kanten van Unit 4/Omegon en Van der Kley in de onderneming Unit 4 Accountancy is er de overtuiging dat het marktleiderschap in de accountancymarkt nog verder kan worden versterkt. De bestaande applicaties worden aan een nieuwe geïntegreerde database gekoppeld. Deze softwareproducten vormen voor de klant de herkenbare buitenschil. De opgebouwde routine in het werken met de applicaties verandert hierdoor niet.

Het succesvolle accountancypakket Unit 4 Audition is bij circa 650 bij accountantsorganisaties in gebruik en bij ongeveer 100 interne accountants van grote bedrijven en organisaties. Sinds begin dit jaar is er een nieuwe module Componenten beschikbaar, die de beheersbaarheid van rapporten voor grotere sites (vanaf 20 gebruikers) goed regelt. Tevens is Unit 4 een samenwerkingsverband met de grote agrarische accountantsorganisaties Alfa en Accon aangegaan voor het ontwikkelen van een specifieke optie in Unit 4 Audition voor de agrarische sector. De agrarische sector is een belangrijke vertical binnen de accountancymarkt met ruim 100 grotere accountantskantoren.

Unit 4 Accountancy zal voor een groot deel gevestigd worden in haar nieuwe hoofdvestiging in Veenendaal, met daarnaast nog een nevenvestiging in Hengelo. Unit 4 Accountancy is van plan om ook met haar totaaloplossingen op Europees niveau actief te zijn.


Noot voor de redactie (