Postbus 4240 Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 12 januari 2001

Verkeersongeval Sassenheim Donderdagavond 11 januari zijn twee personenauto's over de kop geslagen na een aanrijding op de A-44 ter hoogte van de afslag Voorhout. De ene auto werd bestuurd door een 24-jarige Wassenaarder. Hij zegt dat hij van achteren werd aangereden door een auto die bestuurd werd door een 42-jarige vrouw uit Warmond. De auto van de vrouw kwam op zijn dak terecht op de afrit naar Voorhout. De auto van de Wassenaarder sloeg over de kop het talud af. De man hield aan het voorval een pijnlijke knie over. De vrouw is, vermoedelijk met lichte verwondingen, overgebracht naar het ziekenhuis. Ze zei alcohol gedronken te hebben. De politie heeft in het ziekenhuis een bloedproef laten afnemen. Het rijbewijs van de vrouw is ingevorderd.

Autoinbreker krijgt gevangenisstraf Hillegom Met de aanhouding van een autoinbreker op donderdag 4 januari jl. heeft de politie een aantal autoinbraken in de gemeente Hillegom weten te herleiden. De 34-jarige verdachte met onbekende woonplaats werd op die donderdag omstreeks 05.40 uur op de Kastanjelaan op heterdaad betrapt toen hij aan het inbreken was in de auto van een 35-jarige Hillegommer. De verdachte rende weg, maar kon niet aan zijn achtervolger ontkomen. De inbreker werd overgedragen aan de politie. De verdachte bleek al in een andere auto in dezelfde straat te hebben ingebroken. Tevens kwam nog een aantal eerder gepleegde autoinbraken aan het licht. De verdachte is door de politierechter veroordeeld tot 19 weken gevangenisstraf.

Gewapende overval postagentschap Leiden Op donderdag 11 januari omstreeks 08.45 uur heeft een gewapende overval plaatsgevonden op een postagentschap c.q. sigarenwinkel aan de Herenstraat. Twee mannen kwamen rond 08.45 uur de zaak binnen. Een van hen maakte onder bedreiging van een wapen een geldbedrag afhandig bij een medewerkster van de postagentschap. De ander hield zich op bij de rookwarenafdeling. De overval werd niet opgemerkt door de aanwezige klanten. Een direct ingesteld buurtonderzoek heeft echter niets opgeleverd. De politie wil graag in contact komen met klanten die rond 08.45 de zaak hebben verlaten, of rond dat tijdstip nog binnen waren. Ook wil zij in contact komen met voorbijgangers, fietsers, die mogelijk iets gezien hebben. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Leiden, telefoon 0900 8844.

Auto gestolen Leiden Bij een garagebedrijf aan de Flevoweg is in de nacht van woensdag 10 op donderdag 11 januari een auto gestolen. Onbekenden hadden de toegangsdeur geforceerd. De garagedeur is geopend en de Mercedes, die was aangeboden om wat bijgespoten te worden, ontvreemd. Bij de politie is aangfite gedaan. De auto is als gestolen geregistreerd.

Onder invloed Leiden De politie heeft donderdag rond 17:00 uur op de Herenstraat een 54-jarige automobilist aangehouden. De Leidenaar zat onder invloed achter het stuur. De ademtest gaf een alcoholgehalte van 680 ug/l; meer dan 1,50 promille. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Woninginbraken Leiden Aan het begin van de donderdagavond werden twee woninginbraken ontdekt in de De Goejestraat. Bij één woning was aan de achterzijde een ruit vernield. De woning is doorzocht, maar de bewoners missen vooralsnog geen eigendommen. Bij de tweede woning werd de schuifpui geforceerd. Er werd een foto-toestel gestolen. Bij de politie is aangifte gedaan.

Motorrijder botst na inhaalmanoeuvre op auto Leimuiden Een 26-jarige Motorrijder uit Wilnis heeft op donderdag 11 januari omstreeks 07.40 uur letsel opgelopen toen hij in botsing kwam met een tegenligger. De motorrijder reed over de Vriezenweg komende uit de richting van Nieuwveen. Bij het inhalen van een personenauto werd een tegemoetkomende bestelbus te laat opgemerkt. De 35-jarige bestelbestuurder uit Haarlem kon een aanrijding niet meer voorkomen. De motorrijder reed frontaal op de linker voorzijde van de bestelbus. Hij werd met een snijwond aan het hoofd en een hersenschudding overgebracht naar het LUMC.

(pogingen) stichtingen autobrand Alphen aan den Rijn In de vroege ochtend van vrijdag 12 januari zijn bij drie voertuigen rond de Ridderhof pogingen ondernomen deze in brand te steken. Omdat rond 01.30 uur de drie brandpogingen werden opgemerkt, vermoedt de politie dat er sprake is van brandstichting. Bij één auto is de poging geslaagd. Ook de auto naast dit voertuig liep schade op.

Poging overval Gouda Een man heeft donderdag 11 januari rond 19.30 uur geprobeerd een winkel aan de Koningin Wilhelminaweg te overvallen. Hij stond in het tussenhalletje naar de zaak met een mes in zijn hand. De tussendeur naar de zaak was echter afgesloten en kon alleen van binnenuit open worden gedaan. De man probeerde nog het glas van de deur te breken door er hard tegenaan te slaan maar dat lukte niet. De man is er vervolgens vandoor gegaan. Er waren op dat moment enkele klanten aanwezig.

Aanrijding Krimpen aan den Lek Een 76-jarige vrouw uit Alblasserdam schatte donderdag 11 januari rond 14.30 uur de afstand verkeerd in tussen haar auto en een van links komende 48-jarige automobilist afkomstig uit Capelle aan den Ijssel - op de kruising Zijdeweg met de C.G. Roosweg. De 46-jarige passagiere van de Capellenaar klaagde na de aanrijding over last van haar nek. Zij is naar het IJssellandziekenhuis overgebracht