Petroplus International N.V.

PERSBERICHT

Rotterdam, 12 januari 2001

PETROPLUS VERKOOPT 25% AANDEEL IN PETROCARE

Petroplus International N.V. ("Petroplus"), Europa's meest toonaangevende onafhankelijke midstream oliemaatschappij, heeft vandaag bekendgemaakt dat het 25% van haar aandelen in Petrocare B.V. heeft verkocht aan een Nederlandse investeerder. Met deze transactie ontvangt Petroplus NLG 3,5 miljoen ( ¤ 1,59 miljoen).

Petrocare is de divisie van Petroplus die zich bezighoudt met het verlenen van milieuadviezen bij raffinage en tankopslag. Het heeft met succes het Vapour Processing System (VPS) ontwikkeld. Een eigen techniek, die oliedampen, die normaliter in de atmosfeer zouden verdwijnen, omzet in elektriciteit en warmte voor toepassing op de eigen locatie of voor distributiedoeleinden. Deze techniek is toegepast op de eigen raffinaderijen en opslagdepots van Petroplus en is verkocht aan derden in Duitsland, de Benelux en Groot-Brittannië. Deze techniek mag zich inmiddels verheugen in een groeiende belangstelling van potentiële kopers in Noord Amerika. Petrocare levert ook concepten voor "groene energie"en ontwikkelt nieuwe technologieën voor bodemreiniging, behandeling van vervuild water en toepassingen in de energiehuishouding.

"Als onderdeel van de bedrijfsstrategie heroverweegt en reorganiseert Petroplus haar activiteiten teneinde zich meer te kunnen concentreren op haar raffinage-, opslag- en groothandelsportfolio," zeggen Marcel van Poecke en Willem Willemstein, leden van de Raad van Bestuur van Petroplus. "De verkoop plaatst Petroplus in een positie om zich intensiever op haar kernactiviteiten te kunnen richten."