EERSTE EUROPESE BIJEENKOMST VAN OPEN SOURCE EN FREE SOFTWARE ONTWIKKELAARS

Belangrijke Open Source en Free Software Ontwikkelaars treffen elkaar op de Campus ULB de la Plaine te Brussel op 3 en 4 februari 2001

Den Haag - 12 januari 2001 - VA Linux Systems kondigt de eerste Open Source and Free Software Developers European Meeting (OSDEM) aan. Tijdens deze bijeenkomst zullen vooraanstaande ontwikkelaars van over de gehele wereld belangrijke projecten en de voordelen van de 'Open Source and Free Software' beweging bespreken. VA Linux Systems is de belangrijkste partner van deze gebeurtenis als sponsor en organisator en toont daarmee haar voortdurende samenwerking en ondersteuning voor de Europese groep ontwikkelaars.

Belangrijke ontwikkelaars vanuit heel Europa en zelfs uit Australe en de Verenigde Staten komen naar Brussel om deel te nemen. De bijeenkomst is gericht op ontwikkelaars - dus niet op eindgebruikers of bedrijven - en omvat presentaties over softwareprojecten, ronde tafel- en paneldiscussies. Voor meer informatie over de bijeenkomst, de projecten die worden gepresenteerd of opname in de mailinglijst kan de OSDEM website worden bezocht op http://www.osdem.org.

Eén van de presentaties wordt gegeven door Richard Stallman, oprichter van de Free Software Foundation en de opsteller van het GNU Project. Hij zal argumenten aandragen tegen softwarepatenten. Scott McNeill en Henrik Nordstrom zullen ingaan op Free Software ontwikkelstrategieën en Philippe Biondi zal het op het onderwerp 'security issues at the kernel' ingaan. Vanuit een brede reeks projecten hebben ontwikkelaars reeds toegezegd aan de bijeenkomst te zullen deelnemen. Enkele ontwikkelaars die reeds ingeschreven hebben:

Naam Project
Richard M. Stallman GNU
Fyodor nmap
Jeremy Allison Samba
David Faure KDE
Mathieu Lacage Gnome
Ami Ganguli Midgard
Peter De Schrijver Linux Embedded
Kevin Lawton Plex86
Rasterman Enlightenment
Jorrit Tyberghein Crystal Space 3D Engine Horms Perdition/LVS
Conrad Parker Sweep Sound Editor
Philippe Biondi LIDS
Richard Morrell Smoothwall
Werner Koch GnuPG
Renaud Deraison Nessus
Johan Vos Blackdown
Ami Ganguli Midgard
Rasmus Lerdorf PHP
Axel Hecht Mozilla
Phil Thompson Veepee
Amnon Barak Mosix
Marcus Brinkman The Hurd

Richard Stallman stelt: "Deze bijeenkomst zal Europese ontwikkelaars van 'free software' helpen de groei te versnellen en de huidige kracht van de 'Free Software Movement' in Europa verder te versterken. Het is een mogelijkheid om andere vooraanstaande ontwikkelaars te ontmoeten en om de mogelijkheden te bespreken hoe samen te werken en nog meer voordeel te behalen."

Thomas Capricelli, lid van de OSDEM groep, voegt toe: "Als ontwikkelaar ben ik erg enthousiast over het organiseren van een bijeenkomst die gericht is op ontwikkelaars in plaats van gebruikers en bedrijven. Afgezien van de projectspecifieke bijeenkomsten zoals de KDE-II meeting of Guadec voor de GNOME-ontwikkelaars, is het de eerste van dit soort bijeenkomsten in Europa. Het is een belangrijke stap voorwaarts ter ondersteuning van degenen die de code schrijven en die bedrijven en gebruikers de meest aansprekende software bieden die op dit moment verkrijgbaar is."

Over de OSDEM Groep
De Open Source and Free Software Developers European Meeting (OSDEM) Groep is eind 1999 opgericht om specifiek voor de 'developer community' jaarlijkse bijeenkomsten op te zetten.