Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland-noord
Bijtende hond

SOEST Naar aanleiding van een klacht over een bijtende hond, heeft de politie gisterenavond omstreeks kwart voor zeven een gesprek gevoerd met de eigenaar van deze hond. Toen zij aan de Clemensstraat met de 85-jarige man uit Soest in gesprek waren, kwam een redelijk grote Mechelse herder op een van de politiemannen af. Zonder enige reden werd de collega vervolgens in zijn rechter onderarm gebeten. Gelukkig lukte het de hond niet om door de dikke kleding van de agent te bijten.

Leesloep veroorzaakt brand

BAARN Gisterenmiddag rond twee uur werd de politie naar de Parkstraat gezonden waar brand zou zijn uitgebroken in een woning. Ter plaatse gekomen bleek dat een 92-jarige bewoonster van een appartementencomplex op de bank lag te slapen, terwijl naast haar een leesloep op een standaard stond.
De brand is waarschijnlijk ontstaan doordat de zon enige tijd op de leesloep heeft gestaan, waardoor de bank vlam heeft gevat. De brandweer was ter plaatse maar de brand was inmiddels geblust. De bejaarde dame raakte niet gewond en de schade aan de bank bleef beperkt.