Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.30 uur
Dodelijke aanrijding

ACHTERBERG Op de Maatsteeg is gisteravond rond tien uur een 18-jarige man uit Achterberg bij een verkeersongeval om het leven gekomen.

De Achterberger reed met zijn auto over de Veenweg in de richting van de Maatsteeg. Een 32-jarige inwoner van Barneveld reed over de Zuidelijke Meentsteeg in de richting van de Maatsteeg/Veenweg. Op de kruising zijn de autos door nog onbekende reden tegen elkaar gebotst. Beide bestuurders zaten beklemd en moesten door de brandweer bevrijd worden.

De 32-jarige man uit Barneveld is met onbekend letsel maar buiten levensgevaar naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Ook de man uit Achterberg (leeftijd onbekend) die bij zijn 18-jarige plaatsgenoot in de auto zat, is met letsel aan borst en longen naar het ziekenhuis in Ede overgebracht.
De politie onderzoekt de toedracht van de dodelijke aanrijding.

Hennepkwekerij

DOORN Op woensdag 10 januari heeft de politie in de ochtend en middag op een viertal plaatsen in de wijk Wijngaard een aantal zoekingen gedaan. Hierbij werd een hennepkwekerij met bijna 1000 planten aangetroffen met een straatwaarde van ongeveer f 130.000,-.

Daarnaast werden een kwekerij in aanbouw en een al ontmantelde kwekerij aangetroffen. Hier waren geen planten aanwezig maar wel diverse materialen voor de inrichting van de kwekerijen. De planten en het materiaal zijn in beslag genomen en de hennepplanten worden vernietigd. De politie zal het onderzoek voortzetten. Er zijn tijdens de zoekingen geen aanhoudingen verricht.

Verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie heeft gisteravond tussen kwart voor acht en kwart voor tien een verkeerscontrole gehouden op de Rondweg West. In totaal reden 82 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/h. Bij de verkeerscontrole schreef de politie ook twee processen-verbaal uit voor het niet dragen van de veiligheidsgordel en zes processen-verbaal voor het voerden van de mistlichten.

Alcoholcontrole

HEUVELRUG - Medewerkers van het Regionaal Handhavingsproject Verkeer Onder Controle van de Politie Regio Utrecht, ondersteund door de plaatselijke politie, hebben gisteravond alcoholcontroles gehouden op de Heuvelrug. Tussen half tien en drie uur hebben 37 bestuurders meegewerkt aan een blaastest. Niemand had teveel gedronken.