Politiebericht Flevoland: gehele regio 12-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Marieken Westerink, 06-53737697

Forse stijging auto-inbraken
ALMERE Vanaf 1 december zijn er meer dan 200 aangiftes gedaan van auto-inbraken (ca. 60% meer dan vorig jaar in dezelfde periode). Een kwart daarvan vond plaats in Almere Buiten, voornamelijk in het donker. De politie roept inwoners van Almere op om te allen tijde radardetectoren, autoradios, mobiele telefoons, cds en andere waardevolle eigendommen uit de auto te halen.

Winkelmedewerker krijgt klap
ALMERE Gistermiddag heeft een 21-jarige medewerkster van een drogisterij aan het Noordeinde een klap gekregen. Ze sprak een groep meisjes aan op ongehoord gedrag. Een van de meisjes schopte een stelling kaarsen om. De medewerkster kreeg vervolgens een harde vuistslag in het gezicht. De politie stelt een onderzoek.

Aanrijding met letsel
ALMERE Op de Hogering heeft zich gisteravond een aanrijding voorgedaan waarbij drie slachtoffers zijn gevallen. Een 33-jarige automobilist uit Almere stond te wachten voor het verkeerslicht op de Polderdreef om linksaf de Hogering op te rijden. Het verkeerslicht werd groen, hij trok op en werd vervolgens geraakt door een 46-jarige plaatsgenoot die vermoedelijk met zijn auto door rood licht reed over de Hogering richting A6. De 33-jarige botste vervolgens tegen een paal met verkeerslichten. De auto van de 46-jarige draaide daarbij om zijn as en kwam in de rechter berm terecht. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het Flevoziekenhuis, evenals de 33-jarige, die een gebroken been had. Zijn bijrijdster raakte bekneld. De brandweer heeft haar bevrijd, waarna ze met een gebroken been en hersenletsel per GGD-ambulance is overgebracht naar het AMC in Amsterdam.

Aanrijding onder invloed
ALMERE De politie heeft donderdagavond een 43-jarige man uit Almere aangehouden wegens rijden onder invloed. De Almeerder reed op de Spoordreef en sloeg rechtsaf de Oreganoweg op. Hij nam de bocht echter iets te ruim en raakte daarbij de auto van een 44-jarige plaatsgenoot. De beide mannen zetten de auto aan de kant. De 43-jarige reed een stukje achteruit naar de auto van de andere man, maar raakte de auto aan de linkerkant. Beide voertuigen liepen schade op. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek de 43-jarige een promillage te hebben van bijna 1,8 (790 ug/l). De man verzette zich toen hij ter ontnuchtering werd ingesloten. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rijden onder invloed zonder geldig rijbewijs
DRONTEN De politie heeft rond middernacht een 41-jarige man uit Dronten aangehouden wegens rijden onder invloed en het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs. De man was surveillerende agenten al opgevallen toen hij in zijn auto stilstond op een parkeerplaats in Biddinghuizen. Hem is toen geadviseerd om zich naar huis te laten rijden. Toen hij een paar uur later in Dronten wederom in dezelfde auto rondreed, is hij op de Oost aangehouden. Uit een ademanalyse bleek de man een promillage te hebben van bijna 830 ug/l (1.9 promille). Daarbij bleek zijn rijbewijs te zijn verlopen. Hij kreeg een rijverbod van 10 uur.