Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 12-01-2001 Persberichten district Sittard
vrijdag 12 januari 2001(12.00 uur)

Sittard; laffe mishandeling

Donderdagmiddag omstreeks 15.45 uur, is op de Windraak een 12-jarige jongen uit Doenrade zonder enige aanleiding door een tweetal onbekende jongens mishandeld. Dit gebeurde op de Windrakerberg, ongeveer 200 meter voor het tankstation in Windraak, gezien vanuit de richting Sittard.
Het slachtoffer die op zijn fiets op weg naar huis was, had in zijn hand een bos bloemen die hij voor zijn moeder had gekocht. Op een gegeven moment naderde twee onbekende jongens, waarvan er een onverwacht het slachtoffer de bos bloemen uit zijn handen trok. Even verderop werd de bos bloemen op de grond gegooid en vertrapt. Toen de jongen uit Doenrade dat wilde voorkomen kreeg hij van een van zijn belagers een harde vuistslag in het gezicht. Het slachtoffer liep hierdoor een flinke bloeduitstorting op.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in en probeert deze twee verdachten snel op te sporen. Zij beschikt over een duidelijk signalement van dit tweetal. Het gaat om twee jongens, vermoedelijk scholieren, van ongeveer 15-16 jaar.
Een van hen heeft bruin lang krullend haar, draagt meerdere oorringen en was gekleed in een zwarte jas met op de achterzijde een afbeelding van een doodshoofd. Hij reed op een grijze mountainbike. De ander had fel blond kort stekelig haar, droeg een dikke grijze jas en reed op een blauwe damesfiets.
De politie van Sittard vraagt dringend of mogelijke getuigen zich willen melden.
Telefoonnummer 0900 8844.

Sittard: auto in brand
Vrijdagmorgen omstreeks 05.30 uur, is op de Burg. Heijnenstraat een auto in brand geraakt. De bestuurder (33) uit Nieuwstadt die tijdens het rijden opeens rook in zijn voertuig zag, stopte met zijn auto en zag dat het vuur en rookwolken al onder het dashboard vandaan kwamen. Een politiepatrouille die toevallig passeerde, kon met een brandblusser het begin van de brand blussen, waarna de brandweer het karwei afmaakte. Het voertuig moest worden afgesleept.

Sittard; ongewenste cafébezoeker
Een politiepatrouille zag donderdagavond een 35-jarige Sittardenaar uit een café aan de Markt komen. De agenten die de man kenden en wisten dat hij een verbod heeft om in Sittard cafés te bezoeken. Bovendien bleek dat de kastelein van het betreffende café hem had aangezegd te vertrekken, maar de man had daar geen gehoor aan gegeven. De man werd daarom aangehouden terzake lokaalvredebreuk en overgebracht naar het bureau. Hij had bovendien een kleine hoeveelheid verdovende middelen bij zich die inbeslaggenomen werden.

Sittard; aangehouden

Donderdagavond omstreeks 23.30 uur heeft de politie in de Paardenstraat een 24-jarige man uit Born aangehouden. De agenten hadden zojuist een melding ontvangen dat een onbekende man in de Paardestraat een ruit had vernield. Op zoek naar de betreffende verdachte zagen de agenten dat op de Markt een man een fiets vernielde. Hij tilde de fiets boven zijn hoofd en gooide die met kracht op de grond. De fiets werd hierdoor behoorlijk beschadigd. De man voldeed precies aan het signalement van degene die de ruit zou hebben vernield. De man werd aangehouden en ook herkend door meerdere getuigen. Hij werd overgebracht naar het bureau. De eigenaar van de fiets werd opgespoord en van de vernieling in kennis gesteld. Tegen de verdachte, die beide vernielingen bekende, is proces-verbaal opgemaakt.

Geleen; coniferen in brand
Vrijdagmorgen vroeg omstreeks 06.00 uur zijn bij een woning aan de Borrekuilstraat een aantal coniferen vernield door brand. Een krantenbezorger had de brand ontdekt en de bewoner gewaarschuwd. Over een lengte van ca. 10 meter waren de coniferen van de voortuin door nog onbekende oorzaak in brand geraakt. De politie stelt een nader onderzoek in en sluit brandstichting daarbij niet uit.

In de Surinamestraat is donderdagavond omstreeks 20.20 uur, door nog onbekende oorzaak brand uitgebroken in een garage bij een woning. De brandweer die er aan te pas moest komen om de brand te blussen, kon niet voorkomen dat een personenauto en een motor geheel uitbrandde. Een andere auto die op de oprit stond, kon door omwonenden tijdig in veiligheid worden gebracht. Politie en brandweer stellen een nader onderzoek in.

Geleen; fietsendief aangehouden
Vrijdagmorgen omstreeks 03.00 uur heeft de politie een 21-jarige man uit Geleen in de Annastraat aangehouden. De man die daar fietste werd door de agenten gecontroleerd waarbij bleek dat hij de fiets even daarvoor had gestolen in de directe omgeving. De fiets werd inbeslaggenomen en de man aangehouden. Hij werd overgebracht naar het bureau waar bij zijn fouillering zon 80 XTC-tabletten werden aangetroffen. Verder onderzoek leerde de agenten dat de man bovendien stond gesignaleerd als verdacht van betrokkenheid bij andere diefstallen. De verdachte werd ingesloten voor nader onderzoek.

Geleen; inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Apolloniastraat hebben de onbekende dieven geld en sieraden gestolen. De voordeur van de woning werd door de inbrekers geforceerd en zij doorzochten de hele woning. De benadeelde bewoner deed aangifte.