Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 12-01-2001 Persbericht District Heerlen
Vrijdag 12 januari

Heerlen; bejaarde man slachtoffer straatroof
Een 77-jarige inwoner van Heerlen werd donderdagavond op de Elfmorgenstraat in zijn woonplaats door een onbekende man overvallen, mishandeld en van zijn beurs met daarin een onbekend geldbedrag en diverse persoonlijke bezittingen beroofd.
Het slachtoffer liep omstreeks 23.45 uur over bovenstaande straat en werd daar geconfronteerd met een hem onbekende man. Deze liep op hem af, nam een dreigende houding aan en dwong het slachtoffer zijn beurs te geven.
Nadat de bejaarde zijn beurs af had gegeven, draaide hij zich om en wilde hij meteen weglopen maar hij werd van achteren neergeslagen. Door de klap verloor de man het bewustzijn en toen hij bijkwam bleek hij diverse verwondingen aan zijn hoofd en in zijn gelaat te hebben. De overvaller was toen verdwenen en een zoektocht door de gewaarschuwde politie naar hem leverde geen resultaat op. Het slachtoffer werd voor behandeling overgebracht naar de eerste hulp. Door de politie werd aangifte opgenomen en zij is naarstig op zoek naar mensen die van deze ergerlijke beroving iets gezien hebben.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.

Brunssum; autobrand

Door een brand raakte donderdagavond een personenauto die geparkeerd stond op de Handelstraat in Brunssum flink beschadigd. Omstreeks 19.15 uur ontdekten omwonenden dat het voertuig van een van de bewoners inn brand stond en waarschuwden de hulpdiensten. De brandweer had het vuur snel geblust. Door de politie zal een onderzoek ingesteld worden naar de oorzaak van de brand.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.

Heerlen; aangehouden met vals geld en verdovende middelen Een 19-jarige vrouw uit Brunssum en haar 25-jarige vriend alsmede twee mannen uit het Belgische Seraing (23 en 25 jaar) werden donderdagmiddag in het centrum van Heerlen aangehouden omdat ze vals geld wilden uitgeven.
Omstreeks 15.30 uur wilde de vrouw bij het postkantoor aan de Honigmanstraat een vals briefje van Bfr. 10.000,- inleveren. Het valse geld werd echter herkend en door medewerkers werd de politie gewaarschuwd.
In het voertuig van de vrouw trof de politie later de drie mannen aan. Zij bleken na onderzoek in het bezit te zijn van enkele messen en een kleine hoeveelheid verdovende middelen.
Na de aanhouding werd er ook een onderzoek in de woning van de vrouw ingesteld waarbij nog meer harddrugs werden aangetroffen. In totaal trof de politie bijna 30 gram aan heroïne, 1,5 gram cocaïne, 9,5 gram weed en 60 xtc-tabletten aan.
Alle verdachten werden voor verder onderzoek ingesloten.

Leon Eummelen
Bureau Voorlichting & P.R. District Heerlen Tel: 045-4003050.