Politiebericht Brabant-Zuid-Oost
1e persbericht 12 januari 2001


Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Aanhouding in verband met poging tot oplichting Vrijdagochtend om 00.15 uur is een 27-jarige man uit Eindhoven in een horecagelegenheid op Stratumseind aangehouden. De verdachte probeerde een barkeeper op te lichten door een leeg glas te laten zien en te vertellen dat hij nog steeds wachtte op vijfentwintig gulden wisselgeld. De man had echter niks genuttigd in de horecagelegenheid. Twee andere horecaondernemers op het Stratumseind gaven aan kort daarvoor hetzelfde mee te hebben gemaakt. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Hennepkwekerij ontdekt door brand
Op de Venkelstraat is vrijdagochtend rond 00.45 uur, tijdens het blussen van een kleine brand, op de bovenverdieping van een woning een hennepkwekerij ontdekt. Er werden ongeveer 30 volwassen planten en ruim 350 stekken aangetroffen. De goederen zijn in beslag genomen. De bewoner moet nog gehoord worden.

Helmond: Inbraak in woning
Uit een woning aan de Middenloop zijn donderdag tussen 11.30 en 21.15 uur een computer, een GSM, een fototoestel, een horloge en een jas gestolen. De dader heeft de voordeur opengebroken en de gehele woning doorzocht.

Helmond: Woninginbraak
Op de Marlijnstraat is tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagochtend 5.30 uur ingebroken in een woning. De dader heeft waarschijnlijk met behulp van een ijzerdraadje de deurklink van de voordeur open kunnen maken en heeft de kasten in de woon- en slaapkamer doorzocht. Uit de woning zijn twee computers, een computerspel, ongeveer 200 CDs, een videorecorder en een gouden halsketting gestolen.

Gemert: Aanhouding bij controle handhaving openbare orde Naar aanleiding van een controle met betrekking tot de handhaving van de openbare orde op het Binderseind zijn bekeuring uitgedeeld voor wildplassen (1x), fout parkeren (1x), het besturen van een bromfiets zonder helm (1x) en het veroorzaken van geluidsoverlast (1x). Tevens is in de directe nabijheid, op het Ridderplein, om 2.10 uur een 16-jarige jongen uit Gemert aangehouden. Hij wordt verdacht van het stelen van een fiets. De verdachte is na verhoor naar huis gestuurd. Hij heeft afstand gedaan van de fiets.

Heeze: Frontale botsing
Op de Maarheezerweg Zuid, ter hoogte van de oprit van de A2, zijn donderdagavond rond 22.20 uur twee personenautos frontaal met elkaar in botsing geraakt. Het ongeval werd veroorzaakt doordat een 18-jarige man uit Leenderstrijp trachtte om een botsing met een 24-jarige vrouw uit Budel Schoot te voorkomen. De vrouw sloeg links af om de oprit van de A2 op te rijden. Zij verleende hierbij geen voorrang aan de 18-jarige automobilist uit Leenderstrijp die haar tegemoet kwam rijden op de andere weghelft. De 18-jarige man week uit naar links en botste hierdoor frontaal op de auto, met daarin een 32-jarige bestuurder uit Weert, die achter de vrouw uit Budel Schoot reed. Twee medepassagiers van de Weertenaar, een man en een vrouw uit Weert (leeftijd onbekend), raakten hierbij licht gewond. Zij werden voor behandeling naar het St. Jansgasthuis in Weert gebracht.

Valkenswaard: Bromfietser aangereden
Op donderdagavond rond 18.45 uur is op de Wolbergstraat een Valkenswaardse bestuurder (leeftijd onbekend) van een bromfiets aangereden door een 28-jarige automobilist uit Valkenswaard. De 28-jarige man wilde zijn auto in een parkeerhaven op de Wolbergstraat zetten. Hij zag de bromfietser niet aankomen toen hij afsloeg en raakte deze. Door de klap verloor de bromfietser de macht over zijn stuur en beschadigde hierbij een geparkeerde auto. De bestuurder van de bromfiets en zijn Valkenswaardse duopassagiere (leeftijd onbekend) zijn naar het Catharina-ziekenhuis in Eindhoven gebracht. Na behandeling konden zij weer naar huis.