PERSBERICHT

Ambachtelijk aan'schouwen'

Traditioneel vakmanschap wordt ook in de huidige wegwerpmaatschappij nog steeds op waarde geschat. Niet alleen om het idee, maar vooral omdat de menselijke hand een unieke signatuur zet die zich moeiteloos laat lezen in het eindresultaat. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor handgemaakte kwaliteitsproducten.

De nieuwe schouwen 'Menton' en 'Beau-regard' die haardenfabrikant Helex op de markt brengt, passen bij deze tendens. Beide schouwen zijn gemaakt van het natuurlijke Beauvallon, afkomstig uit Bourgondië. Het is een steensoort die zich in de topklasse onderscheid door zijn zeer verfijnde tekening. Steenhouwers bewerken het nog altijd met de hand. Het onderscheid bij de twee strakke modellen zit in een kleine nuance. De Beau-regard heeft een wat geprononceerde bovenkant en dit maakt hem net iets klassieker dan de strak uitgevoerde Menton.

Zoals eerder genoemd, maakt moeder natuur over het algemeen de beste kwaliteitsproducten. Zo zijn de schouwen erg stootvast door de dichte structuur en daardoor ook goed bestand tegen hoge temperaturen. 'Gewoon' een steen dus, die makkelijk gereinigd kan worden met water en zeep. De combinatie van vakmanschap en kwaliteit zorgt in dit geval voor een duurzame aanwinst op het gebied van stoken.

De uitvoeringen worden standaard geleverd met alle extra's; verhoogde voet, een vloerplaat en binnenkader. De schouwen zijn geschikt voor haardbreedtes van breedte 83cm. en hoogte 73 cm.

Helex beschikt over een landelijk dealernetwerk. Voor advies op maat kunt u terecht bij één van de dealers bij u in de buurt.

De prijs van de schouwen per stuk is fl. 3.950,00 inclusief de BTW.

Voor het opvragen van beeldmateriaal en achtergrondinformatie staan wij u graag te woord: Marja van Daalen, afdeling Public Relations
Tel. nr. 023 583 30 00
Fax. nr. 023 583 30 33
E-mail m.van.daalen@helex.nl