PERSBERICHT

Hi-Fire's sterke ontwerpen

De wereld om ons heen verandert razendsnel. Al kijken we alleen maar naar onze woonomgeving. Het traditionele rijtjeshuis met schoorsteen, dat wij als kind vanzelfsprekend tekenden, is lang niet meer altijd representatief voor hoe de meeste van ons tegenwoordig wonen. Wat echter altijd zal blijven, is de unanieme behoefte aan sfeer en gezelligheid in die woonomgeving. En gezelligheid in de huiskamer wordt toch altijd nog vertegenwoordigd door... een echte kachel of haard.

Maar als u vandaag de dag een kachel wilt plaatsen, is dat niet altijd zomaar mogelijk. Nieuwe bouwvoorschriften, dikke lagen isolatie en mechanische ventilatie zijn daar de oorzaak van. Er moeten in zo'n geval aanvullende (vaak kostbare) maatregelen getroffen worden om ervoor te zorgen dat u toch veilig kunt stoken. Helex, fabrikant van met name haarden en kachels, speelde in op deze behoefte met de ontwikkeling van de Hi-fires.

De Hi-fires zijn drie verschillende kachels met dezelfde verbrandingskamer. De modellen heten: Color, Forma en Estilo. Ze functioneren geheel afgesloten van de luchthuishouding in de woning, met behulp van een concentrisch kanaal. De kachel is aan te sluiten op zowel gevel- als dakuitmonding. Bij een gevelaansluiting kan de kachel zelfs rechtstreeks door de wand (zonder schoorsteen) worden aangesloten. De modellen kunnen daarnaast zeer dicht tegen de muur aan geplaatst worden, waardoor minder ruimte in beslag wordt genomen.

Ook functionaliteit is vandaag de dag een eerste voorwaarde die men stelt aan gebruiksvoorwerpen. Standaard wordt dan ook een afstandsbediening bijgeleverd waarmee het toestel ontstoken en gedoofd kan worden. Dat blijft echter ook mogelijk met de hand. Bediening werkt op batterijen, zelfs aansluiting voor elektra is dus overbodig.

De Hi-fires is een serie van ronduit sterk vormgegeven kachels, met de ronde ruit als uitgangspunt, welke een diep panoramisch zicht op het vuur biedt. De Forma is het krachtige basismodel. De Color heeft als extra, ingetogen roestbruin gekleurde zijpanelen. De Estilo heeft dezelfde ranke panelen, maar dan uitgevoerd in RVS.

Helex beschikt over een landelijk dealernetwerk. Voor advies op maat kunt u terecht bij één van de dealers bij u in de buurt.

Voor het opvragen van beeldmateriaal en achtergrondinformatie staan wij u graag te woord: Marja van Daalen, afdeling Public Relations
Tel. nr. 023 583 30 00
Fax. nr. 023 583 30 33
E-mail m.van.daalen@helex.nl