Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 12-01-2001 Mediabericht vrijdag 12 januari (18.00)

WEERT Rijden onder invloed

WEERT Een 55-jarige man uit Weert werd op 11 januari in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De man reed omstreeks 21.15 uur over de St. Maartenslaan toen hij werd aangehouden. Een ademanalyse op het politiebureau wees uit dat hij teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod voor 4 uur. De zaak werd via snelrecht afgehandeld.

VENLO Winkeldieven aangehouden

VENLO Een 33-jarige vrouw en een 41-jarige man uit Stevensbeek werden op 11 januari aangehouden op de Vleesstraat in Venlo op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw had bij het verlaten van een winkel op de Vleesstraat 3 blousen meegenomen zonder deze af te rekenen. Hierop werden ze aangehouden door de politie. Onderzoek wees uit dat in de auto van de verdachten nog 4 pantalons, kinderkleding en 1 paar schoenen lagen. Deze zijn vermoedelijk ook afkomstig van diefstal en inbeslaggenomen.

VENRAY Letselongeval

VENRAY - Een 46-jarige man uit Smakt (gemeente Venray) raakte op 11 januari gewond bij een ongeval in zijn woonplaats. De man liet omstreeks 18.15 uur zijn hond uit op de St. Jozeflaan toen hij werd aangereden door een 47-jarige autobestuurder uit Holthees. De bestuurder had de man over het hoofd gezien. Het slachtoffer werd met een gebroken been, borstletsel en een hoofdwond in het ziekenhuis opgenomen.

REGIONAAL Snelheidscontroles

REGIONAAL De politie heeft op 12 januari in de regio diverse snelheidscontroles gehouden.

In Reuver werd op de Rijksweg tussen 09.55 uur en 11.45 uur een snelheidscontrole gehouden. Daarbij werden1106 voertuigen gecontroleerd, waarvan er 55 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 69 km per uur terwijl ter plaatse een maximum snelheid van 50 km geldt. In Swalmen werd tussen 13.15 uur en 14.45 uur een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg Noord. Her werden 1464 voertuigen gecontroleerd waarvan er 25 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 73 km per uur terwijl men ter plaatse niet harder dan 50 km per uur mag rijden. In het district Weert werden diverse snelheidscontroles gehouden.op 12 januari. In Weert werd gecontroleerd op de Kerkstraat, Kazernelaan, Maaslandlaan, Graafschap Hornelaan, Industriekade en in Stramproy werd op de Julianastraat gecontroleerd. Tussen 09.30 uur en 115.00 uur werden 36 bekeuringen uitgestreven en de hoogst gemeten snelheid bedroeg 75 km per uur in de bebouwde kom. Op de Kerkstraat reed een automobilist 57 km per uur terwijl men daar ter plaatse niet harder dan 30 km per uur mag rijden.

DISTRICT ROERMOND Roer Je Mond controles

ROERMOND Op 11 januari werden in het hele district Roermond op diverse plaatsen controles gehouden in het kader van het project Roer Je Mond. Daarbij werden in totaal 99 bekeuringen uitgeschreven. De bekeuringen werden uitgedeeld voor: niet kunnen tonen papieren (14); geen rijbewijs (1); niet dragen gordel (19); geen bromfietscertificaat (1); verplichte rijrichting niet volgen (29); fietsen in voetgangersgebied (4); verlichting fiets niet in orde (12); rijden in gesloten verklaring (1); verkeerde kleur verlichting (1); mistlichten (4); geen helm (2) en verkeerd parkeren (8).

VENLO Verkeerscontrole

VENLO Op donderdag 11 januari werd in het kader van het project Venlo Schoon op diverse plaatsen een verkeerscontrole gehouden. Tussen 13.30 uur en 22.00 uur werden er 39 bekeuringen uitgeschreven voor: fietsen zonder verlichting (4); bromfiets zonder verlichting (3); (brom)fietsen in voetgangersgebied (10); geen helm (6); te hoog vermogen bromfiets (2); fout parkeren (5); afval op straat (1) en 8 andere overtredingen.

VELDEN Drugsarrestaties

VELDEN Bij een hercontrole van het pand aan de Hasselt in Velden waar begin deze week een hennepplantage werd aangetroffen, heeft de politie vandaag opnieuw arrestaties verricht. Tijdens de controle in het pand zagen de agenten enkele tientallen grammen hash liggen. De twee aanwezige personen konden geen verklaring geven over de aanwezige softdrugs en werden beiden gearresteerd. Het gaat om twee inwoners van het Duitse Ludenscheid in de leeftijd van 26 en 29 jaar. De 26-jarige verdachte verzette zich tegen zijn aanhouding maar kon desondanks worden overgebracht naar het politiebureau. In zijn kleding werd ook nog een kleine hoeveelheid marihuana gevonden in beslag genomen. Tijdens hun verhoor gaf het tweetal toe dat de drugs van hen waren. Tegen beiden zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het zijn overigens andere personen dan die bij de hennepkwekerij werden aangehouden.

ECHT Doorrijder aangehouden

ECHT De politie heeft vanmorgen een 51-jarige automobilist uit Echt aangehouden omdat hij in dronken toestand zijn auto had bestuurd, een aanrijding had veroorzaakt en daarna was doorgereden. De man had tot diep in de nacht alcohol gedronken en wilde vanmorgen even met zijn auto iets halen. Vanwege bevroren ruiten in combinatie met alcoholgebruik veroorzaakte hij op de Hendriklaan een aanrijding materiële schade. De verdachte reed echter hierna door waarna de politie hem thuis wist te arresteren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg tevens een rijverbod van 14 uur opgelegd.