Hallo,
Ook in januari hebben we weer een Palabras alleen zal deze keer Palabras deel uitmaken van het festival De Nachten. Het festival de Nachten vind plaats op 12 en 13 januari in Paradiso. De Nachten is een festival dat op een geriefelijke manier het verkeer wil regelen tussen literatuur en muziek, poëzie en elektronica, hiphop en columns. Schrijvers worden uitgenodigd om met muzikanten of beeldmakers samen te werken om iets compleet nieuws op een podium uit te proberen. De Nachten staan vol met gekruide verzen, spoken word, muziek, trademark producties, rappoetry en andere literatuur.

Het programma van De Nachten is te groot om hier te noemen, voor het volledige programma verwijzen we naar de website van Paradiso: www.paradiso.nl

Palabras zal op vrijdagavond 12 januari deel uitmaken van het programma. Daar Palabras onderdeel is van het festival is het moeilijk om exacte aanvangtijden te geven. Het festival begint op beide dagen om 20:30. De Palabras-dichters zullen op vrijdagavond rond 23:30 aanvangen in de bovenzaal. Na een uur stevige poetry zullen we naar de benedenzaal verhuizen waar Christine Otten, columniste en schrijfster, The Last Poets zal eren en introduceren waarna de heren zelf het podium zullen innemen. Hopelijk zien we jullie op vrijdag 12 januari!
Babs & Dominique



De Nachten
Vrijdag 12, zaterdag 13 januari 2001
Zaal open: 19:30
Aanvang: 20:30
Entree: fl. 22,50
Passe-partout voor twee avonden: fl. 35,-

The Last Poets (USA)
Umar Bin Hassan en Abiodun Oyewole zijn levende legenden, de enige echte voorlopers van rapmuziek en hiphopcultuur. Eind jaren zestig, begin jaren zeventig besloten enkele Afro-Amerikanen militante poëzie als wapen te gebruiken in de strijd tegen de blanke overheersing en een verburgerlijkte samenleving. Het was de tijd van de Black Panthers, black pride en van verregaande sociale onrust. De Last Poets waren (en zijn) opmerkelijk, niet alleen vanwege de beslistheid waarmee ze hun teksten declameren maar vooral ook door de humor en het relativeringsvermogen dat er in schuilt. 'Niggers are Scared of Revolution' en 'The White Man's got a God Complex' zijn songtitels die voor zich spreken.

Vanessa Beks (B/NL)
Vanessa Beks werkt als actrice bij Theatergroep Wederzijds en is op het moment haar eerste stappen aan het zetten als theatermaker. Naast haar werk als actrice treedt ze op als dichter. In haar dichtkunst verweeft ze zang en rap waardoor ze een levendige en muzikale performance neerzet.

Fiona Bowker (UK)
Fiona Bowker treedt met haar gedichten regelmatig op in Manchester, London en Brighton en heeft twee dichtbundels op haar naam staan. Haar scherpe en vaak humoristische observaties van een generatie 'living, loving, drinking and dancing 'til dawn' en haar levendige persoonlijkheid trekken veel aandacht.

David J. - The Vocal Pugilist (UK)
David J. houdt zich al jaren bezig met rappen, dichten en schrijven. Hij geeft workshops op het gebied van literatuur, trad al meerdere malen met zijn werk op in het buitenland en werkte voor de Engelse televisie. Hij gebruikt zoveel mogelijk realiteit in zijn werk om zo emoties in zijn publiek wakker te maken. Zijn motto; ' Write each verse as if it's your last piece of work'.

Ekere Tallie (USA)
Ekere is performance poet, schrijfster en journaliste. Haar gedichten zijn verschenen in diverse magazines en anthologieën, waaronder de dichtbundel 'Listen Up!'. Ekere Tallie is een veel gehoorde naam in de New Yorkse poetry scene. Naast solo-optredens treedt zij op met dansers, muzikanten en andere artiesten.



las_palabras@hotmail.com