Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 11-01-2001 Mediabericht vrijdag 12 januari 2001

Surf naar www.politie.nl/limburg-noord

Politiekorps Limburg-Noord on line !

LIMBURG-NOORD - Vanaf 1 januari 2001 is de politie Limburg-Noord ook op de digitale snelweg te vinden. Iedereen die meer wil weten over het politiekorps van Midden- en Noord-Limburg kan op Internet surfen naar www.politie.nl/limburg-noord. Aangifte doen via Internet kan nog niet, de mogelijkheden hiervoor worden in de nabije toekomst onderzocht. Wel is de politie Limburg-Noord via e-mail te bereiken.

Naast spreekuren in de wijken, een stand op een beurs of via de medewerkers op straat heeft de politie Limburg-Noord nu ook gekozen om te communiceren via Internet, een vorm die sterk in opkomst is. In Nederland zijn inmiddels 1 op de 3 mensen on line, zoals dat heet. Voor de politie van Limburg-Noord betekent dit dat zij via dit medium ruim 150.000 inwoners van Noord- en Midden-Limburg kan bereiken. Dit aantal zal de komende jaren alleen nog maar toenemen. Internet is daarmee een krachtig middel met een groeiend publiek; een ideale manier dus om de inwoners van de regio te informeren over de politie bij hen in de buurt en dat is nou precies de bedoeling!

Klik op uw eigen gemeente

Op de homepage ziet de bezoeker een kaartje van de regio Limburg-Noord. Door in dat kaartje op de woongemeente te klikken komt de bezoeker uit bij zijn of haar eigen gebiedsmentor. Daar vindt de burger praktische en relevante informatie zoals bereikbaarheid, openingstijden van bureaus, telefoonnummers en spreekuren. Van daaruit zijn er links naar de politie in de woonplaats en naar informatie over de regio en het totale politiekorps Limburg-Noord.

Nieuws en achtergrondinformatie

De dagelijkse mediaberichten die Bureau Communicatie van de politie maakt over allerlei gebeurtenissen in de regio zijn ook op de website te lezen. Verder staat de gehele klachtenprocedure van het politiekorps beschreven en kan er desgewenst een e-mail met een gerichte vraag naar de politie worden gestuurd. Het zal niet alleen bij dit soort nieuws blijven. Zo hebben de 15 basiseenheden van het politiekorps Limburg-Noord de mogelijkheid om voor hun eenheid relevante gegevens zoals opsporingsberichten met getuigenoproepen en informatie over projecten te publiceren op de internetsite.

Doorontwikkeling

De internetsite zal de komende jaren verder ontwikkeld worden. Er zal steeds meer achtergrondinformatie te vinden zijn. Bijvoorbeeld over tendensen en ontwikkelingen in de regio, over allerlei acties en projecten, over de vreemdelingendienst en de recherche. Speciaal voor de jeugd zal de politie steeds meer informatie via de website aanbieden, die bijvoorbeeld te gebruiken is bij spreekbeurten op scholen.

Ook zal het in de toekomst mogelijk worden via Internet aangifte te doen van kleine veelvoorkomende delicten. En ook kan de burger straks met de gebiedsmentor in de eigen omgeving mailen. Kortom: het is zeker de moeite waard om op bezoek te gaan bij www.politie.nl/limburg-noord.