Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

Politie lost overvallen en inbraken op
14:30 vrijdag 12 januari 2001

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

EMMEN
Met de aanhouding van acht verdachten heeft de politie in district Oost drie overvallen en een aantal inbraken opgelost. De overvallen zijn gepleegd op een snackbar aan de Boslaan, een winkelier in Nieuw-Buinen en een bewoner van een bejaardentehuis aan de Hondsrugweg.
De zaak kwam aan het rollen toen een week geleden twee verdachten op heterdaad werden aangehouden na inbraken in caravans op de camping in Emmen. Dat betrof een 16-jarige jongen en een 18-jarig meisje, beide uit Emmen. Inmiddels was uit onderzoek naar de overval in Nieuw-Buinen een verdenking gerezen tegen deze aangehouden jongen. De verdenking bleek te kloppen. Deze 16-jarige jongen bleek nog twee overvallen meer te hebben gepleegd. Op 12 december jl. werd een snackbar aan de Boslaan overvallen. Daarbij waren als mededaders twee 14-jarige jongens uit Emmen betrokken. Op 4 januari werd getracht een bewoner van een bejaardentehuis aan de Hondsrugweg te overvallen. Deze wist de overvallers te verjagen. Ook hier was de 16-jarige de hoofddader. Een 13-jarige jongen uit Emmen was hier de mededader. Een 16-jarig meisje en twee 16-jarige jongens maakte het achttal compleet. Ze hebben onder meer twee woninginbraken gepleegd aan de Looackers. Bij woningen aan de Burgemeester Tijmesstraat en de Meerstraat bleef het bij een poging. Ook heeft deze groep diverse cds gestolen uit de bibliotheek.
Daarnaast zijn er nog inbraken gepleegd in autos, en er zijn winkeldiefstallen gepleegd . Van een aantal auto-inbraken is het voor de politie lastig om vast te stellen wie de benadeelde is geweest, omdat hier in een aantal gevallen geen aangifte is gedaan. Een klein deel van de buit is teruggevonden in de woningen van de verdachten en teruggegeven aan de rechtmatige eigenaren. Twee van de acht verdachten zitten nog vast.
Het motief van deze dadergroep was aanvulling van hun zakgeld.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe