Gemeente Leiden

Verkiezing Cliëntenraad Sociale Zaken

SOCIALE ZAKEN - Begin dit jaar zijn er weer verkiezingen van de nieuwe Cliëntenraad van de dienst Sociale Zaken. Klanten van Sociale Zaken die willen deelnemen aan deze Cliëntenraad kunnen zich opgeven tot 27 januari.

De gemeente heeft sinds 1998 een Cliëntenraad. De duur van de zittingsperiode in de Cliëntenraad is door het college van Burgemeester en Wethouders vastgesteld op 3 jaar. Vandaar dat er binnenkort nieuwe verkiezingen zullen zijn.
De Cliëntenraad is een adviesorgaan voor het sectorhoofd van Sociale Zaken. De raad kan gevraagd en ongevraagd advies uitbrengen, maar houdt zich niet bezig met individuele belangenbehartiging. Onderwerpen die de afgelopen jaren in de belangstelling stonden zijn: de collectieve aanvullende ziektekostenverzekering, minimabeleid, beleidsplannen, arbeidstoeleiding, leesbaarheid van het voorlichtingsmateriaal, klanttevredenheidsonderzoeken, debiteuren en het opstellen van een huishoudelijk reglement. Er zijn verschillende officiële adviezen uitgebracht over onder andere de beleidsplannen en het klanttevredenheidsonderzoek.

Vergoeding
De Cliëntenraad bestaat uit twaalf leden en twaalf plaatsvervangende leden, waarvan de helft bestaat uit klanten en de andere helft uit vertegenwoordigers van belangenorganisaties. Gemiddeld één keer per maand is er overleg met Sociale Zaken onder leiding van een onafhankelijke voorzitter. De leden van de Cliëntenraad ontvangen een vergoeding voor het advieswerk. Sinds oktober vorig jaar beschikt de raad over een eigen kantoorruimte.
Heeft u ook zin om mee te denken en te praten over belangrijke onderwerpen voor de klanten van Sociale Zaken en wilt u actief zijn in de Cliëntenraad, vul dan onderstaande knipstrook in en stuur hem voor 27 januari op naar Sociale Zaken. Nadere informatie: mevrouw C. Wopereis, beleidsmedewerker Sociale Zaken Leiden (071-5167233).



Belangstellingsstrook voor informatie kandidaatstelling Cliëntenraad Sociale Zaken Leiden

Uw naam en adres

naam: ________________________________

adres: _________________________________

postcode: ______________________________

telefoonnummer: ________________________

U kunt deze belangstellingstrook opsturen naar Sociale Zaken Leiden, afdeling Bedrijf en Beleid, Antwoordnummer 10090, 2300 VB Leiden. Een postzegel is niet nodig.