Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 12-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht Stad EXTRA, 15.45 uur
Bommelding

UTRECHT- Vrijdagmiddag om een uur kwam bij het warenhuis Vroom & Dreesmann per E-mail een bericht binnen betreffende een bommelding. Kort daarop troffen medewerkers van Vroom & Dreesmann in de nabijheid van de hoofdingang twee verdachte dozen.
Onmiddellijk werd door de politie tot ontruiming van het warenhuis en een deel van Hoog Catharijne overgegaan. De onmiddellijke omgeving van het warenhuis werd voor alle publiek afgesloten.

Het Explosieve Opruimings Commando (EOC) was rond half drie ter plaatse en heeft de dozen onderzocht. Om tien voor drie werd vastgesteld dat deze dozen geen explosieven bevatten. Daarna hielden medewerkers van het EOC nog een laatste veiligheidscontrole Het warenhuis en Hoog Catharijne weer voor het publiek opengesteld.

Nadat bleek dat het loos alarm was hebben medewerkers van de politie en toezicht postgevat bij alle niet afgesloten winkels. Als eerste werd het winkelpersoneel weer toegelaten, nadat winkelpersoneel de werkplekken weer had ingenomen werd het publiek weer toegelaten.

De bommelding werd opgeëist door een persoon die zegt lid te zijn van Moluku Warchild.
Kort na drie uur was de situatie weer normaal. De politie stelt onderzoek in naar de herkomst van de E-mail.