Vakvereniging Voor Machinisten en Conducteurs

Tilburg, 12 januari 2001

Reactie conducteurs en machinisten:
Advertentie NS zorgt voor onrust onder personeel

paginagrote advertentie van de NS vandaag in alle landelijke dagbladen zorgt voor grote onrust onder het rijdend personeel van de NS. De VVMC, de grootste vakbond voor machinisten en conducteurs, is door vele verontwaardigde leden benaderd over de toon die in de advertentie wordt gezet.

VVMC-voorzitter Jan Arndts: Dagelijks doen duizenden medewerkers hun stinkende best om de reiziger zoveel mogelijk van dienst te zijn. Onze leden voelen zich dan ook ernstig tekort gedaan nu zij op deze onheuse en onterechte wijze door de NS in een advertentie worden afgeschilderd.

De VVMC heeft de NS in een open brief gevraagd afstand te nemen van de ingenomen starre en onwrikbare houding. De VVMC maakt zich zorgen over het steeds verder verslechteren van de verhoudingen tussen de directie van de NS en de medewerkers. Een dergelijke advertentie zorgt voor nog meer afstand tussen beide partijen. De verhoudingen zijn op dit moment niet optimaal en deze manier van communiceren is olie op het vuur gooien, aldus een verontwaardigde VVMC-voorzitter