Mantelovereenkomst Orde en Interpolis

12 januari 2001

Door middel van een brief op 12 januari 2001 zijn de vrijgevestigde leden van de Orde op de hoogte gesteld van de mantelovereenkomst met arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Interpolis.

Aan de vrijgevestigde leden van de
Orde van Medisch Specialisten

Geachte collega,

De hoge premiestijgingen bij de arbeidsongeschiktheidsverzekering van de Movir hebben de afgelopen tijd onder medisch specialisten tot zeer veel commotie geleid. De Orde heeft deze nijpende problematiek met spoed onder de aandacht van de minister van VWS gebracht. De minister heeft inmiddels aangegeven bereid te zijn de premiestijgingen zo snel als mogelijk te compenseren in de tarieven en honorariumbudgetten. Over de exacte uitkomst van dit traject wordt u natuurlijk zo spoedig mogelijk geïnformeerd.

Naast het traject met de minister heeft de Orde de afgelopen weken een marktverkenning uitgevoerd naar de voorwaarden en premies van verschillende arbeidsongeschiktheidsverzekeraars in vergelijking met de Movir. Bij onze marktverkenning hebben de volgende uitgangspunten een belangrijke rol gespeeld:

* er dient sprake te zien van een aanzienlijk lagere premie;
* de hoogte van de premie moet voor tenminste 3 jaar zijn gegarandeerd, dus geen tussentijdse verhogingen;
* minimaal gelijkwaardige polisvoorwaarden als Movir;
* een goed aanbod voor alle leden, dus ook voor 55-plussers;
* geen medische keuring bij acceptatie.

Op basis van bovenstaande uitgangspunten en de door Meeùs verstrekte gegevens heeft de Orde besloten een mantelovereenkomst aan te gaan voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering met verzekeraar Interpolis via het Assurantiekantoor Meeùs. De mantelovereenkomst met Movir -op grond waarvan Orde leden 10% korting op de premie van Movir krijgen- blijft overigens onverminderd van kracht voor alle leden die hiervan gebruik willen blijven maken.

Op basis van de door Meeùs verstrekte informatie biedt Interpolis een gelijkwaardige verzekering aan als Movir/Artsen Onderlinge tegen een exclusief voor Orde-leden 162/3% lagere premie ten opzichte van de reguliere Interpolis-tarieven. De exacte premiestelling hangt uiteraard af van uw individuele omstandigheden. De premie is gegarandeerd voor de jaren 2001, 2002 en 2003. Voor de startende medisch specialist geldt een starterkorting voor het eerste jaar van verzekering van 25%, voor het tweede jaar 15% en voor het derde jaar 5%.

Wij begrepen hebben dat het premievergelijk dat is uitgevoerd door Meeùs door Movir wordt genuanceerd. Wij hebben desalniettemin gemeend u dit aanbod niet te mogen onthouden, doch raden u aan zelf een premievergelijk te maken toegesneden op uw situatie..

Iedereen kan zonder gezondheidsverklaring overgaan van Movir dan wel Artsen Onderlinge naar Interpolis op basis van de bestaande polis. U hoeft alleen een verklaring te ondertekenen dat u de afgelopen 4 weken niet arbeidsongeschikt bent geweest.

Daarbij vindt de beoordeling van arbeidsongeschiktheid plaats op basis van het beroep dat u uitoefent (beroepsarbeidsongeschiktheid) zonder inachtneming van het aantal gewerkte uren. Dit laatste is een verbetering ten aanzien van de Movir-polis, die wel uitgaat van een urencriterium.

Betreffende voordelen gelden alleen voor leden van de Orde van Medisch Specialisten.
Overigens raadt de Orde u uitdrukkelijk aan om op basis van een offerte op individueel niveau een vergelijking te maken tussen de arbeidsongeschiktheidspremie van uw huidige verzekering en de eventueel nieuw af te sluiten verzekering alvorens een besluit te nemen. Het gaat immers om het bereiken van een concrete besparing en die kan natuurlijk individueel verschillen.

Nadere informatie
U kunt Meeùs op verschillende manieren bereiken. Voor al uw vragen en een premieberekening kunt u terecht bij een daarvoor ingerichte helpdesk. Het telefoonnummer is 076-5313481. De helpdesk is bereikbaar op werkdagen van 09.00 tot 19.30 uur en op zaterdagen van 10.00 tot 12.00 uur.

Op de Meeùs internetsite www.meeus.com vindt u nadere informatie over de arbeidsongeschiktheidsverzekering waaronder een dekkingsvergelijking met Movir.

Via internet kunt u ook een offerte aanvragen. Tevens treft u daar een aantal voorbeelden van premieberekening aan. Vanzelfsprekend kunt u ook een e-mail sturen. Het adres is specialisten@meeus.com

Ik ga ervan uit dat met deze mantelovereenkomst de leden van de Orde een interessant alternatief wordt geboden voor de lopende arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Met collegiale groet,
Dr. R.M. Valentijn,
voorzitter

Ga naar : Nieuwspagina van de Orde van Medisch Specialisten Volgend artikel : Akkoord over sneller wegwerken wachtlijsten

© copyright ORDE 2001 home . index . email/adres . Artsennet