Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 12-01-2001 Persberichten district Maastricht (15.00 uur /JvK)

Maastricht, rijden onder invloed

Omdat hij vrijdagmorgen omstreeks 02.40 uur slingerend en zonder verlichting over de Maasboulevard reed vestigde een 33-jarige automobilist uit Heerlen de aandacht van de politie op zich. Tijdens een controle bleek de man gedronken te hebben. Uit een ademanalyse bleek dat hij 1, 4 promille alcohol in zijn bloed had, hetgeen voor de politie reden was om zijn rijbewijs in te vorderen. Nadat proces-verbaal werd opgemaakt kon de Heerlenaar het politiebureau te voet- verlaten.

Maastricht, inbraak
In de vroege avond van donderdag 11 januari 01 werd ingebroken in een woning aan de Peter Gielenstraat. De achterdeur bleek te zijn geforceerd. Uit de woning verdween een TV en een videorecorder.

Meerssen e.o., snelheidscontroles
De politie van Meerssen heeft donderdag 11 januari 01 tussen 09.00 uur en 17.00 uur diverse snelheidscontroles gehouden in haar bewakingsgebied. Daarbij werden 106 overtredingen vastgesteld. Gecontroleerd werd achtereenvolgens op de Humcoverstraat, Klinkenberg, Beekstraat, St. Catharinastraat, Hulserstraat en Tussen de Bruggen. In de Beekstraat geldt een maximum snelheid van 30 km per uur. Hier werd 1 van de 21 gecontroleerde voertuigen bekeurd wegens te hard rijden (41 km/u).
De hoogste snelheid werd gereden op Tussen de Bruggen (88 km/u).