Politiebericht Brabant-Noord: Boxtel 12-01-2001 Persbericht district Aa & Dommel

FIETSSTER GEWOND BIJ ONGEVAL, Schijndel

Donderdagmiddag is een 15-jarige fietsster uit Schijndel gewond geraakt bij een ongeval. Ze reed over de Boschweg in de richting sint Michielsgestel in Schijndel. Gekomen bij een verkeersgeleider, reed ze aan de verkeerde kant hier langs, waarbij ze in aanrijding kwam met een haar tegemoetkomende 16-jarige bromfietser uit Sint Michielsgestel. De fietsster werd zodanig gewond, dat ze in het ziekenhuis verzorgd moest worden. Na behandeling kon ze weer naar huis.

WINKELDIEVEN AANGEHOUDEN, Boxtel

Donderdagmiddag zijn twee jongens, 16 en 21 jaar, uit Vught aangehouden. Ze werden in een winkel aan de Stationsstraat in Boxtel betrapt toen ze twee paar schoenen met een totale waarde van fl. 220,- wegnamen. Omstanders zagen kans een van de twee jongens aan te houden. De andere kon korte tijd later worden aangehouden. Tegen het tweetal is proces-verbaal opgemaakt.

GEWONDE BIJ ONGEVAL, Berlicum

Donderdagavond is een 50-jarige man uit Berlicum gewond geraakt bij een ongeval. De man reed op zijn fiets over Kerkwijk in Berlicum. Op de kruising met de Marsstraat werd hij aanreden door een hem tegemoetkomende auto, bestuurd door een 44-jarige man uit Maren Kessel. De laatste reed linksaf de Marsstraat in. De fietser is met schouderletsel overbracht naar een ziekenhuis.

BROMFIETSCONTROLE, Sint Michielsgestel

Vrijdagmorgen is bromfietscontrole gehouden op de Pettelaarseweg in Sint Michielsgestel. 24 Bromfietsen werden op de rollentestbank gecontroleerd. Hiervan bleken er 8 niet in orde te zijn. De bestuurders zijn hiervoor bekeurd.

TRILPLAAT GESTOLEN, Boxtel

In de nacht van donderdag op vrijdag is vanaf een opslagplaats aan de Ladonkseweg in boxtel een trilplaat gestolen. De trilplaat, kleur geel van het merk Wacker met een waarde van ongeveer fl. 35.000,-, heeft een gewicht van 600 a 700 kilo.

SNELHEIDSCONTROLE, Sint Oedenrode

Vrijdagmorgen is snelheidscontrole gehouden op de Zuidelijke Randweg in Sint Oedenrode Op deze weg waar 50 km/u gereden mag worden werden 1140 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 80 bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 80 km/u. Op de Veghelseweg in Sint Oedenrode werden dezelfde morgen 13 bestuurders bekeurd omdat ze te hard reden. Hier mag 80 km/u gereden worden. De hoogst gemeten snelheid was 113 km/u.