Politiebericht Brabant-Noord: Den Bosch 12-01-2001 Persbericht district Den Bosch

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Den Bosch

Donderdagmiddag is een 16-jarige jongen uit Vught aangehouden De jongen werd in een winkel aan de Markt in Den Bosch betrapt toen hij twee kostuums, met een totale waarde van ongeveer fl. 500,-, probeerde weg te halen. Tegen de jongen is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Rosmalen

Donderdagmiddag is een 26-jarige man uit Rosmalen aangehouden. De man werd in een winkel aan de Pastoor van Thiellaan in Den Bosch betrapt tien hij een trui probeerde weg te halen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en na verhoor is hij heengezonden.

SNELHEIDSCONTROLE, Rosmalen

Donderdagmiddag is snelheidscontrole gehouden op de Eikenburglaan in Rosmalen. Op deze straat mag 30 km/u gereden worden. Er werden 96 voertuigen gecontroleerd waarvan er 21 te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 64 km/u.

MAN AANGEHOUDEN, Den Bosch

Donderdagavond is een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man die te veel gedronken had liep op de Hinthamerstraat in Den Bosch voor passerende autos, waardoor gevaarlijke situaties ontstonden. Ook schopte hij tegen passerende autos. De man is ingesloten en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt ter zake openbare dronkenschap.

MISHANDELING, Vlijmen

Donderdagavond heeft een 50 jarige man uit Vlijmen aangifte gedaan van mishandeling. Rond 18.00 uur fietste de man over de Deken van Baarstraat in Vlijmen. Daar kreeg de man woorden met een bromfietser en zijn duopassagiere over een verkeerssituatie. De bromfietser schopte daarbij in het voorbij rijden enkele keren tegen de man en zijn fiets. Deze was hierdoor genoodzaakt af te stappen. Toen hij naast zijn fiets stond, kwam de passagiere, een meisje naar hem toe en sloeg hem in het gezicht. De man hield aan het voorval een blauw oog over.

BEKEURINGEN EN ALCOHOLCONTROLE, Den Bosch

Tijdens de koopavond is donderdag speciaal gecontroleerd in het voetgangersgebied. Totaal 18 personen werden bekeurd omdat ze in het voetgangersgebied reden. Het betrof 10 bromfietsers, 5 fietsers en 3 automobilisten. Ook het inrijverbod bij de Stationstunnel werd donderdagavond gecontroleerd. Hier werden 169 personen bekeurd. Op de Maaspoortweg in Den Bosch werd donderdagavond een alcoholcontrole gehouden. Ongeveer 120 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Niemand bleek te veel te hebben gedronken.

TE VEEL GEDRONKEN, Rosmalen

In de nacht van donderdag op vrijdag is een 44-jarige vrouw uit Den Bosch bekeurd. De vrouw reed met een auto terwijl ze te veel gedronken had. Ze kreeg een rijverbod van 7 uur en haar rijbewijs werd ingenomen. De controle vond plaats op de Raadhuisstraat in Rosmalen.

INBRAAK BEDRIJF, Den Bosch

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Troelstradreef in Den Bosch. Rond 01.45 uur werd in het bedrijf ingebroken. Enkele deuren werden opengebroken. Ook werd de kluis van het bedrijf opengebroken. Onbekend is wat er is gestolen.

INBRAAK BEDRIJF, Rosmalen

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Driesprong in Rosmalen. Een deur werd opengebroken, waardoor men binnen kon komen. Binnen werd een kluis uitgebroken en weggenomen. De inhoud van de kluis is nog onbekend.

SNELHEIDSCONTROLE, Empel

Vrijdag is snelheidscontrole gehouden op de Hustenweg in Empel. Op deze weg waar 80 km/u gereden mag worden werden 250 voertuigen gecontroleerd. Hiervan zijn er 12 bekeurd omdat ze te hard reden. De hoogst gemeten snelheid was 126 km/u.

WINKELDIEF AANGEHOUDEN, Den Bosch

Vrijdagmiddag is een 17-jarige vrouw uit Den Bosch aangehouden. Ze werd in een winkel aan de Arena in Den Bosch betrapt toen ze twee aanstekers met een waarde van fl. 15,- wegnam. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.