Ministerie van Defensie



Persberichten


Staatssecretarissen tekenen intentieverklaring

12-01-2001

Staatssecretaris van Defensie, H.A.L. van Hoof, zal samen met de staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, drs. J.F. Hoogervorst, op woensdag 17 januari de intentieverklaring 'Fysieke belasting sector Defensie' ondertekenen. De ondertekening heeft plaats tijdens het congres 'Arbeidsomstan-digheden bij Defensie' in het Officierscasino te Soesterberg.

In de intentieverklaring worden afspraken gemaakt over samenwerking bij de aanpak van fysieke belasting van werknemers. Deze afspraken moeten binnen een jaar uitmonden in een arboconvenant en richt zich zowel op militair als burgerpersoneel. Het geheel past in het huidige kabinetsbeleid te streven naar een vermindering van arbeidsrisico=s in daarvoor gevoelige bedrijfstakken.
Op het congres, dat op 17 januari om 12:00 uur begint, staat fysieke belasting bij defensiepersoneel centraal. Er wordt aandacht besteed aan de ervaringen van commandanten met arbeidsomstandigheden in de praktijk, aan de uitvoering van arbobeleid tijdens operationele activiteiten en aan het terugdringen van fysieke belasting. Aan het eind van de middag zullen de bewindslieden de intentieverklaring ondertekenen.