Provincie West-Vlaanderen

Persberichten

Proclamatie provinciale prijs volkskunde 2000 brugge, 12/1/2001
In de reeks van provinciale prijzen voor geschiedenis en volkskunde werd de provinciale prijs in 2000 voor volkskunde voorbehouden.

In de categorie niet-academisch gevormden gaan een provinciale premie en bronzen ereplaket naar de Poperingse douanier op rust Rik Sohier voor zijn gepubliceerde studie Van blauwers en commiezen (premie 80.000 fr) en naar volkszanger Roger Hessel uit Brugge (Koolkerke) voor zijn niet-gepubliceerde studie De filosofen van de straat. 450 jaar marktzangers in Vlaanderen, ingediend onder de kenspreuk Jef Patat (premie 40.000 fr).

In de categorie academisch gevormden gaan de Provinciale Prijs (100.000 fr) en zilveren ereplaket naar Bruggeling Walter Giraldo (lic. Germaanse filologie) voor zijn gepubliceerde studie Duizend jaar mirakels in Vlaanderen.

De proclamatie van de provinciale prijs voor volkskunde 2000 is een initiatief van de provincie West-Vlaanderen en de stad Roeselare, in samenwerking met het Nationaal Wielermuseum te Roeselare (Polenplein 15), waar zij zal plaats hebben op vrijdag 26 januari 2001 vanaf 19.30 u.

De jury, die was samengesteld uit voorzitter L Valcke, directeur dienst voor cultuur provincie West-Vlaanderen en leden mevrouwen A. Boesmans, conservator Domein Bokrijk, S. Dhaene, conservator huis Alijn, Gent, P. Vansummeren, wetenschappelijk consulent Volkskundemuseum Antwerpen en de heren prof. S. Top (KULeuven) en J. Theuwissen, doctor.