Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van vrijdagmiddag 12 januari 2001
15:50 vrijdag 12 januari 2001

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot maandagmorgen 15 januari a.s. 08.00 uur.
0592 36 12 94 of 06 53 23 80 59

Assen, verkeersongeval letsel

Vanmorgen fietste een 10-jarige jongen uit Assen op zijn fiets over de Zuidersingel. Hij stak daar over en zag daarbij niet dat een auto naderde, bestuurd door een 27-jarige man uit Assen. Deze bestuurder kon niet meer stoppen hoewel hij langzaam reed volgens getuigen. Het jongetje liep licht letsel op maar werd toch voor onderzoek naar het WZA overgebracht.

Emmen, verlichtingscontrole
Werd vanmorgen een verlichtingsactie gehouden aan de Westenesscherstraat waarbij zon 150 fietsers en bromfietsers werden bekeurd omdat zij de verlichting niet in orde hadden. Acht personen werden bekeurd. De controle was vooral gericht op de schooljeugd die vanaf de richting Sleen Emmen binnen reed.

Hooghalen, snelle bromfiets
Reed vanmiddag een 17-jarige jongen uit Beilen op zijn bromfiets over de Beilerweg in de richting van Hooghalen. Een politieauto reed achter de jongen en klokte een snelheid van 90 km/u. De rollentestbank wees een veel te hoog vermogen aan waarvoor de jongen een boete van fl. 250,- kreeg. Hij kreeg de bromfiets terug.

Zuidlaren, woninginbraak
Werd vannacht ingebroken in een woning aan de Ericalaan. Via de Bulgaarse methode werd de achterdeur geforceerd waarna men kon binnenkomen. Er werd geld weggenomen, pasjes en een mobiele telefoon. De 44-jarige eigenaar deed aangifte.

Assen, schoolinbraak
Werd vannacht ingebroken in een school aan de Jozef Israelweg. Met een steen werd een ruit ingegooid waarna men kon binnenkomen. Er werd een computer uit de docentenkamer weggenomen.

Assen, papegaai gestolen
Werd gistermiddag tussen 17.00 en 18.00 uur een Amazone-papagaai weggenomen. Lorre zat in een kooi en hing in een dierenzaak die is gevestigd in een warenhuis aan het Koopmansplein. Het beest heeft een waarde van fl. 2.500,-.

Tweede Exloermond, banden lek gestoken
Werd vannacht van minstens 7 autos banden lek gestoken. Deze autos stonden aan de Middenlaan, Poststraat en het Noorderdiep. Rond 02.00 uur vannacht hoorde een buurtbewoner wel lawaai van jongelui maar het is nog niet bekend of dit verband houdt met de vernielingen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe