Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 12-01-2001 Mediabericht vrijdag 12 januari (16.15 uur)

GENNEP Verdachten inbraak aangehouden

GENNEP Twee mannen, van 20 en 21 jaar oud, werden op 10 januari aangehouden op verdenking van inbraak in hun woonplaats Gennep. De politie kwam de mannen op het spoor na een inbraak in een schuur aan de Ottersumseweg in de nacht van 8 op 9 december 2000. Bij deze inbraak werd onder meer een zitgrasmaaier ontvreemd met een waarde van enige duizenden guldens. In een garage bij de woning van de 21-jarige verdachte trof de politie voor tienduizenden guldens gestolen goed aan. Dit was voornamelijk gereedschap dat afkomstig bleek te zijn uit 10 inbraken in de gemeenten Gennep, Mook en Middelaar en Groesbeek. De grasmaaier werd niet teruggevonden. De inbraken werden gepleegd in de periode 8 december 2000 tot 9 januari 2001 en daarvan wordt de 21-jarige eveneens verdacht.

BERGEN Letselongeval

BERGEN Twee personen uit Volkel zijn op 12 januari omstreeks 02.30 uur gewond geraakt bij een ongeval op de Rijksweg N271 in Bergen. De 28-jarige bestuurder van een personenauto raakte in een bocht met zijn auto van de weg en botste tegen een bedrijfspand. De bestuurder en zijn 33-jarige inzittende werden met nog onbekend letsel in het ziekenhuis opgenomen. Bij de bestuurder werd een bloedproef afgenomen. De pui van het bedrijfspand raakte zwaar beschadigd.

ROERMOND Rijden onder invloed

ROERMOND Een 30-jarige man uit Roermond werd op 12 januari op de Groene Kruisstraat in Herten aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. Een ademanalyse wees uit dat de man teveel had gedronken. Hij kreeg een rijverbod voor 6 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

VELDEN Verdachten autodiefstal aangehouden

VELDEN Een 20-jarige man uit Rotterdam en een 22-jarige man uit Venlo werden op donderdagavond 11 januari aangehouden in Velden op verdenking van autodiefstal. Beide mannen zaten op de Genooierweg in een auto die op 10 januari in Capelle a/d IJssel gestolen werd. Het slot van de auto was geforceerd en de auto was doorverbonden. De beide verdachten konden de politie geen aannemelijke verklaring geven waarom ze in die auto zaten en werden meegenomen naar het bureau.

MEIJEL Verkeerscontrole

MEIJEL Bij een verkeerscontrole in de gemeente Meijel werden op 11 januari tussen 19.00 uur en 22.00 uur 11 bekeuringen uitgedeeld. Acht personen kregen een bekeuring voor het niet voeren van de fietsverlichting, 1 persoon werd bekeurd wegen te hoog vermogen van de bromfiets en twee bekeuringen werden uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel.