Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven e.o. 12-01-2001 2e persbericht 12 januari 2001

Persberichten uit de regio:

Eindhoven: Diefstal postpakketten
Een onbekende man heeft vrijdagmorgen bij het postkantoor enkele pakketjes gestolen. Een medewerker zag de man op het terrein van het postkantoor aan de Stationsweg vanuit een rolcontainer pakketten wegpakken. Hij gooide ze over de omheining. Aan de andere kant stond een personenauto waarin de pakketten werden gelegd. In deze auto zat een tweede man. Bij ontdekking reden ze met de gestolen spullen weg. Het gaat om ongeveer 40 pakketten die bestemd waren voor Nuenen. Wat er in zat is niet bekend.

Eindhoven: Hennepkwekerij
In een woning aan de Hosingenhof is vrijdag om 9.30 uur een hennepkwekerij ontmanteld. Er zijn 60 planten, 5 lampen, 5 transformatoren, 2 tijdklokken en andere materialen om hennep te kweken in beslag genomen. De bewoner was niet thuis. Hij of zij moet nog gehoord worden.

Eindhoven: Snelheidscontrole
Op de Van Oldenbarneveltlaan is vrijdag tussen 9.50 en 11.50 uur op snelheid gecontroleerd. Van de 1498 passanten reden er 132 te hard. De snelste reed 84 km/u. 50 is toegestaan.

Helmond: Overlast station
In de stationshal zijn vrijdag om 9.15 uur drie Helmonders van 60, 41 en 28 jaar oud aangehouden. Zij zaten in de stationshal alcohol te drinken en jointjes te roken. Zij krijgen een proces-verbaal.

Asten: Diefstal uit autos
Tussen donderdagavond 19.00 uur en vrijdagochtend 6.00 uur is ingebroken in een auto op de Eikelaar. Ook werd op de Bergweg tussen donderdagavond 21.00 uur en vrijdagochtend 8.00 uur in een auto ingebroken. Bij beide autos werd het slot van het rechterportier opengebroken en een autoradio meegenomen.

Bladel: Verlichtingscontrole
Op het Helleneind zijn vrijdagmorgen 143 fietsers gecontroleerd op deugdelijke verlichting van hun voertuig. Bij 17 fietsers was de verlichting niet in orde. Zij kregen een bon.

Deurne: Verlichtingscontrole
Op de Stationsstraat, Liesselseweg en Stationslaan is vrijdagmorgen een verlichtingscontrole gehouden. Er zijn 8 bonnen uitgedeeld.

Eersel: Inbraken in winkels
In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in twee winkels in de Nieuwstraat. Bij één winkel is de voordeur en bij de andere de achterdeur opengebroken. Men mist alleen wat kleingeld.

Geldrop: Diefstal uit autos
Op de Bezorgershof is tussen donderdagmiddag 15.30 uur en vrijdagochtend 8.00 uur ingebroken in twee autos. Uit één auto werd een GSM weggenomen en uit de andere een carkit en een radardetector. Bij beide autos werd een ruit ingeslagen om in het voertuig te kunnen komen.

Geldrop: Portemonnees verwisseld
Een 58-jarige vrouw uit Heeze bemerkte vrijdagmiddag rond 14.00 uur, toen zij wilde betalen in een winkel aan de Langstraat, dat haar portemonnee gestolen was. Ze pakte bij de kassa de portemonnee uit haar jaszak en zag dat dit niet haar portemonnee was. Het vermoeden is dat iemand een wisseltruck heeft uitgehaald. De nieuwe portemonnee bleek gestolen te zijn en is teruggebracht naar de betreffende winkel in Geldrop. In de portemonnee van het slachtoffer zat ongeveer 100,--, een rijbewijs, een bankpasje en een aantal winkelpasjes.

Son: Pallet computers gestolen
Uit een Kroatische vrachtwagen die geparkeerd stond op het Industrieterrein Ekkersweijer is in de nacht van donderdag op vrijdag een pallet met computers gestolen. De chauffeur heeft op de parkeerplaats overnacht. Toen hij vrijdagochtend wakker werd zag hij dat het zeil kapot gesneden was en dat de spullen weggenomen waren.

Valkenswaard: Man betrapt op winkeldiefstal
Vrijdagochtend is om 10.35 uur op de Corridor een 73-jarige man uit Valkenswaard aangehouden. De man werd verdacht van winkeldiefstal. Winkelpersoneel zag dat de man artikelen in zijn jas stopte die hij vervolgens niet afrekende aan de kassa. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Hij kreeg een boete opgelegd van 240,--.

Veldhoven: Inbraken in autos
In Veldhoven is in de nacht van donderdag op vrijdag in acht autos in de Dovenetel, de Burgemeester van Hoofflaan, de Mira, de Plank, de Meresberg en in de Ooievaarsbek ingebroken. Van alle acht de autos werd een autoruit vernield. Uit vier autos is niks meegenomen en uit de andere vier autos is voornamelijk geluidsapparatuur zoals een autoradio en/of een CD-wisselaar gestolen.

Veldhoven: GSM en portemonnee gerold
Een 27-jarige Veldhovenaar is vrijdagmiddag tussen 13.30 en 14.15 uur op de Pleintjes het slachtoffer van zakkenrollerij geworden. Uit zijn jaszak is een GSM en een portemonnee weggenomen. In de portemonnee zat een geldbedrag van ongeveer 130,-- en een bankpasje.