Politiebericht Groningen: diverse 14-01-2001
Persberichten Regiopolitie Groningen
zondagochtend 14 janurai 2001

dagelijkse berichtgeving

Ten Boer: vermiste vrouw terecht
De vermiste vrouw die sinds afgelopen donderdag haar woning in het AZC Ten Boer had verlaten is terecht. Het lichaam van de vrouw werd zaterdagmiddag aangetroffen in het Damsterdiep nabij Ten Post. De vrouw is door verdrinking om het leven gekomen.

Groningen: Duitse drugsdealer
Op de Oosterhamrikkade troffen agenten zaterdagavond een 43-jarig man uit Osnabruck aan. De man reed al slingerend met zijn auto over de weg. Bij controle bleek dat de man drugs had gebruikt. Toen agenten een onderzoek instelden troffen ze in de auto en in zijn kleding enkele tientallen grammen heroïne en vermoedelijk XTC pillen aan. De man is ingesloten.

Groningen: geweldpleger
Op de Grote Markt heeft de politie afgelopen nacht een 30-jarige stadjer aangehouden. De man gaf zonder enige aanleiding een 17-jarige stadjer forse klappen in zijn gezicht. Aan het bureau verzette de verdachte zich hevig en vernielde hij huisraad van het politiebureau. De man is ingesloten.

Groningen: huurder uitgezet
Een 30-jarige man uit Groningen bleek zaterdagmiddag door zijn huurbaas uit de woning te worden gezet in verband met het niet betalen van rekeningen. Dit ging echter niet zonder de nodige schade. De man weigerde de woning aan de Brink te verlaten en bleef tegen de toegangsdeur van de woning schoppen en slaan. Toen agenten bemiddelden bleek bovendien dat de man in het bezit was van een vuurwapen. De man werd meegenomen naar het bureau waar het wapen van hem werd afgenomen De Groninger kreeg en proces verbaal waarna hij heengezonden is.

Groningen: beroving maaltijdbezorger
Een 17-jarige maaltijdbezorger is zaterdagavond op de Grote Beerstraat beroofd van zijn geld. De jongen had net zijn maaltijd afgeleverd. Toen hij weer bij zijn bromfiets kwam werd hij met een mes bedreigd door een ongeveer 30-jarige man. Toen de jongen zijn geld, ruim honderd gulden, had afgegeven ging de verdachte er op een fiets vandoor.

Groningen : belediging en mishandeling
Afgelopen nacht wilden agenten bemiddelen bij een ruzie in een woning aan de Oosterkade. Enkele familieleden hadden onenigheid gekregen waarbij enkele ruiten sneuvelden. Toen agenten de beide partijen wilden scheiden werden zij zelf belaagd door een 28-jarige Groningse en haar 30-jarige vriend. De vrouw begon de agenten uit te schelden en uiteindelijk te schoppen en slaan. Beiden werden hierop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar kregen de verdachten een proces verbaal voor belediging en mishandeling en het vernielen van de ruiten in de woning aan de Oosterkade. Hierna zijn ze heengezonden.

Groningen: lastige cafégangers
De politie heeft vannacht in de Papengang vier lastige kroegbezoekers aangehouden. De vier, in de leeftijd van 23, 26, 28 en 31 jaar en afkomstig uit Groningen hadden in twee cafés aan de Poelestraat met glazen en barkrukken gegooid. Vervolgens dreigden ze ook in een café aan de Papengang vernielingen te plegen. Bij verlaten van de kroeg kon een van de verdachten, een 31-jarige stadjer worden aangehouden. De overige verdachten, waarvan twee in het bezit waren van traangasbusjes, werden uit het café gehaald. Allen zijn ingesloten.

Inlichtingen afdeling Communicatie tel. 0900-8844