Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2001

Politiebericht Utrecht: districten Utrecht stad, 09.00 uur
Dode vrouw

UTRECHT De politie heeft zaterdagmorgen rond zeven uur een 25-jarige Utrechter in een woning aan de Timmerstraat aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van een 25-jarige vrouw. Agenten vonden het slachtoffer en de verdachte (die elkaar kenden) in de woning van het slachtoffer na een melding van onwelwording. De politie van het district Utrecht noord onderzoekt de zaak.

Dode vrouw

UTRECHT Een 41-jarige man meldde zaterdagmiddag rond vier uur op het politiebureau op de Paranadreef dat hij zijn 36-jarige vrouw had gedood. De man is na deze bekentenis onmiddellijk aangehouden. Agenten die op aanwijzen van de man naar een woning in de Nicolaes Ruychaverstraat gingen, troffen daar de dode vrouw aan. De politie van het district Utrecht noord onderzoekt de zaak.

Hardleers

UTRECHT Agenten controleerde gistermiddag rond half zeven op de Europalaan een automobilist op het rijden onder invloed. Op het politiebureau bleek de 31-jarige Utrechter 1,7 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Naast een rijverbod van acht uur en een dagvaarding, kreeg de man een proces-verbaal omdat hij tijdens zijn verblijf in het politiebureau de ophoudruimte had vernield. Tot hun grote verbazing zagen agenten rond tien uur de man in zijn auto over de Europalaan rijden. Hij negeerde het gebod voor rechtsaf en reed twee maal door het rode verkeerslicht op het Europaplein. De man is wederom aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Namaak

UTRECHT De politie heeft in samenwerking met de Stichting Namaakbestrijding zaterdag een controle naar valse merkartikelen gehouden op de Zwarte Beurs op de Utrechtseweg. Een standhouder, een 28-jarige man uit Hilversum, bleek namaak merkkleding te verkopen. De man wilde zijn koopwaar niet inleveren en begon de goederen aan passerend publiek weg te geven. Terwijl de politie de kleding in beslag nam, liep de standhouder weg. De man verzette zich hevig tegen zijn aanhouding en moest geboeid naar het politiebureau worden overgebracht. De standhouder heeft processen-verbaal gekregen voor de namaakkleding, belemmering en verzet.

Gillen
UTRECHT Een Utrechtse heeft door hard te gillen voorkomen dat ze beroofd werd.
De 23-jarige vrouw had zaterdagavond rond half elf geld gepind op de Lange Viestraat. Terwijl ze haar portemonnee in haar tas stopte, kwam een man naast haar staan. Hij drukte een voorwerp tegen haar zij en zei dat ze geld voor hem moest pinnen. Omdat de Utrechtse zag dat het druk was op de Lange Viestraat, begon ze te gillen. Hierop is de man weggelopen.

Ongeval
HAARZUILENS Een 45-jarige vrouw uit Kockengen reed zaterdagmorgen rond kwart over tien met haar auto over de Thematerweg komende uit de richting van Haarzuilens. Door de gladheid raakte de auto in de slip en gleed het water in. De vrouw en haar twee passagiers (leeftijd onbekend) konden op eigen kracht uit de auto klimmen. Medewerkers van de brandweer hebben de auto uit het water gehaald, waarna het voertuig is weggetakeld.