Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Binnensticht, 10.00 uur
Fietser onwel

DRIEBERGEN Zaterdagmiddag rond een uur kreeg de politie de melding dat er op het Park Seminarie een fietser was gevallen en niet meer kon opstaan. Het bleek te gaan om een man (leeftijd onbekend) uit Zeist. Hij is met onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht vervoerd. De fiets is door de politie overgebracht naar het politiebureau in Driebergen.

Snelheidscontroles

Op zaterdagmiddag vonden er in het district Binnensticht snelheidscontroles plaats.

DEN DOLDER Op de Soestdijkerweg (toegestane snelheid 80 km) werd tussen kwart voor een en half vijf gecontroleerd. Er passeerden 1312 autos de controlepost waarvan er negentien te snel reden. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 103 km per uur.

DE BILT Op de Utrechtseweg (maximumsnelheid 80 km) passeerden tussen twee en vijf uur 1933 autos de radar. Hiervan reden er 217 te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 146 km per uur.

Bekeuring voor foutparkeerders
ZEIST Omdat bewoners van de Bloemenbuurt (omgeving Van Reenenweg, Leliestraat en Oude Arnhemseweg) vooral op zaterdag last hebben van foutparkeerders, hield de politie zaterdagmiddag een gerichte controleactie. Er werd een tiental bekeuringen uitgeschreven voor onder meer het parkeren op de stoep.

Onder invloed
ZEIST Een 56-jarige Amsterdammer reed zaterdagavond om half twaalf door rood licht op de Utrechtseweg. Toen hij daarvoor door de politie werd aangehouden, roken de politieagenten alcohol. Ademanalyse op het politiebureau wees uit dat de man 1,10 promille alcohol in zijn bloed had. Met een dagvaarding en een rijverbod kon hij het bureau weer verlaten.

BILTHOVEN Surveillerende politieagenten zagen zondagmorgen omstreeks kwart voor vijf een auto in de berm stoppen op de Professor Bronkhorstlaan tussen Bilthoven en Maartensdijk. De bestuurder en zijn bijrijder stapten net uit de auto. Op de achterbank lag een jongen met een hoofdwond. Voor de zekerheid liet de politie een ambulance komen, die de jongen (een 19-jarige man uit Zeist) vervolgens naar een ziekenhuis in Utrecht heeft vervoerd. De oorzaak van de verwonding is niet bekend. Omdat de bestuurder naar alcohol rook, werd hij aangehouden en onderging hij op het politiebureau een ademanalyse. De man, een 19-jarige inwoner van Bilthoven, bleek 1,4 promille alcohol in zijn bloed te hebben. Tegen hem is proces verbaal opgemaakt.

Aanhouding bij kerk
DRIEBERGEN Zondagmorgen vroeg even over twaalf uur zouden zich volgens een melding jongens bevinden op de bouwsteigers rond de Grote Kerk aan de Hoofdstraat. Inderdaad trof de politie in de omgeving van de kerk een groep van zeven jongens aan. Een bevond zich achter het hek rond de kerk. Op het moment dat zijn gegevens werden genoteerd, werden er stenen en flessen in de richting van de agenten gegooid. Toen de agenten de achtervolging inzetten, stoof de groep uit elkaar. Teruggekeerd bij de kerk, bleek er opnieuw een jongen (een 19-jarige inwoner van Driebergen) op de bouwsteiger te zitten. Hij is aangehouden en ingesloten op het politiebureau in Zeist.

Belediging
ZEIST Een 16-jarige jongen Zeist gedroeg zich zondagmorgen rond vier uur hinderlijk ten opzichte van surveillerende politieagenten. Hij maakte beledigende opmerkingen en verkeerde blijkbaar onder invloed van alcohol. Omdat hij na herhaald verzoek niet stopte, is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Hij zal enkele bekeuringen ontvangen.