Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Rijn en Venen, 10.15 uur
Paard te water

MAARSSEN Een 39-jarige Maarssenaar reed gisteravond met zijn paard Kardesj langs de Oostkanaaldijk. Door het krakend ijs in de sloot naast de dijk schrok het paard en viel in het kanaal. De ruiter wist net op tijd van het dier af te springen.
Met hulp van de bemanning van het passerende schip Cleopatra en de brandweer kon Kardesj na drie kwartier uit het water worden getakeld. De dierenarts constateerde na controle dat het dier geen letsel aan zijn onvrijwillige bad had overgehouden..

Achtervolging

MAARSSEN Een politieagent werd vannacht rond drie uur ingehaald door een auto die met hoge snelheid over de Verbindingsweg reed. Deze auto haalde even later een ander voertuig rechts in en vervolgde zijn weg (door het rode verkeerslicht) over de Vogelweg. Hoewel de politieagent met ruim 140 km/u de achtervolging had ingezet, liep de eerste auto steeds verder uit. Doordat het vroor was het wegdek glad maar de bestuurder leek zich hier niets van aan te trekken en reed met zeer hoge snelheid verder.
Nadat de auto de wijk Fazantenkamp was ingereden, raakte de politieagent het spoor kwijt. Na een zoektocht door de wijk, werd de bewuste auto zonder bestuurder op een parkeerplaats aangetroffen. De auto is weggetakeld. Wanneer de bestuurder zijn gestolen auto komt aangeven, mag hij of zij het rijbewijs inleveren wegens onverantwoord rijgedrag.

Zonder rijbewijs

MAARSSEN Agenten controleerden zaterdagavond rond half twaalf een automobilist op de Rijksweg A2. De bestuurder, een 22-jarige Utrechter, bleek geen rijbewijs te hebben. Ook bleek de autoverzekering niet in orde te zijn. De man met twee processen-verbaal maar zonder auto zijn reis vervolgen.

Overlast

KAMERIK Surveillerende agenten bezochten zaterdagavond meermalen De Meent na meldingen van overlast. Bij de eerste controle werd een groep van ongeveer tien personen aangesproken op hun gedrag en weggestuurd. Toen zij bij een volgende controle wederom luidruchtig op De Meent aanwezig waren, hebben agenten een tiental bekeuringen uitgeschreven voor het veroorzaken van overlast dan wel het drinken/open hebben van alcohol op de openbare weg.