Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Heuvelrug, 10.40 uur
Vechtpartij

VEENENDAAL Vrijdagavond kreeg de politie om kwart over tien de melding dat er op de Colijnstraat een vechtpartij aan de gang zou zijn. Daar aangekomen bleek dat een twintigtal jongeren op de stoep voor een horecagelegenheid met elkaar op de vuist waren. Ondersteund door een aantal collegas, wist de politie de vechtenden te scheiden. Het bleek om een ruzie te gaan tussen twee groepen jongeren. Op het politiebureau is aangifte gedaan.

Door rood
VEENENDAAL Een 39-jarige inwoner van Witten (Duitsland) reed zaterdagavond om half acht door het rode licht op de kruising Rondweg West/Munnikenweg. Surveillerende politieagenten hielden de automobilist aan en gaven hem een bekeuring die hij vervolgens contant betaalde.

Ook door rood
VEENENDAAL Een 30-jarige man uit Ede reed zondagmorgen om half drie op een bromfiets zonder achterlicht door het rode verkeerslicht op het Schrijverspark. Bij zijn staandehouding bleek de bromfiets bovendien niet zijn eigendom te zijn, was het vervoermiddel niet verzekerd, niet gekeurd en bleek de rem defect. Daarnaast rook de man naar alcohol. Uit de ademanalyse op het politiebureau bleek dat de Edenaar 0,65 promille alcohol in zijn bloed had. Na het in ontvangst nemen van een aantal bekeuringen en met achterlating van de bromfiets kon de man het bureau verlaten.

Wildplasser bekeurd
VEENENDAAL Een 24-jarige man uit Rhenen stond zondagmorgen omstreeks half vier tegen een winkelpui aan de Prins Bernhardlaan te plassen. Hoewel hij het er niet mee eens was, werd hem door surveillerende agenten na afloop van zijn daad een bekeuring uitgereikt.

Vechtpartij
WIJK BIJ DUURSTEDE Een 18-jarige jongen uit Wijk bij Duurstede is zondagmorgen rond kwart voor vier licht gewond geraakt bij een vechtpartij tussen een aantal jongeren op de Vesting. Ambulancepersoneel heeft hem onderzocht en vervolgens verwezen naar zijn huisarts. De juiste toedracht van de vechtpartij is de politie nog niet bekend.