Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 11.30 uur
Aanrijding letsel

AMERSFOORT Een 22-jarige automobilist uit Baarn reed zaterdagmiddag omstreeks twee uur op de Mozartweg toen hij op de kruising Ringweg Randenbroek met een snelheid van 50 km tegen de achterzijde van een voor hem staande auto botste. De inzittende van de laatste auto, een 55-jarige man uit Amersfoort, is met nekklachten per ambulance naar een ziekenhuis in Amersfoort vervoerd. Beide voertuigen zijn met een behoorlijke schade afgevoerd.

Vechtpartijen
AMERSFOORT Na een melding zondagmorgen om kwart over twaalf dat in een horecagelegenheid op de Krommestraat een vechtpartij gaande zou zijn, constateerde de aanrijdende politie dat een drietal mannen het etablissement rennend verliet in de richting van De Havik. De voorop lopende man had een hoofdwond, de erachter lopende man zwaaide met een wapenstok die hij na het zien van de politieagenten in een brievenbus probeerde te frommelen. De wapenstok was echter te groot voor de brievenbus en daarom duwde hij hem maar in een rooster in de gevel van een woning op een hoek van de Krommestraat. Daar wist de politie de man, een 27-jarige man uit Amersfoort, aan te houden. De wapenstok werd in beslag genomen. De man is overgebracht naar het politiebureau. De gewonde man is naar een ziekenhuis in Amersfoort gebracht. Naar de toedracht van de vechtpartij wordt onderzoek gedaan. De derde man zal daarbij worden gehoord.

AMERSFOORT Toen surveillerende politieagenten zondagmorgen net na sluitingstijd bij een horecagelegenheid op de Hof een praatje maakten met het personeel, kwamen twee vechtende mannende de voordeur uit rollen tot vlak voor de voeten van de politieagenten. De politieagenten wisten de mannen meteen te scheiden waarna zij een van hen, een 23-jarige onder invloed verkerende inwoner van Ternat (Belgie), aanhielden en konden overbrengen naar het politiebureau. Hij bleek na herhaald aandringen van een personeelslid van de zaak het etablissement niet te willen verlaten waarbij hij de medewerker bedreigde en de vechtpartij ontstond.

Aanhouding

AMERSFOORT - Een 54-jarige inwoner van Amersfoort belde zaterdagmorgen rond elf uur naar de politie in zijn woonplaats omdat hij bij zijn woning was bedreigd door vier personen. De vier personen (een 40-jarige man en een 34-jarige vrouw uit Roermond, een 39-jarige man uit Helsingborg/Zweden en een 35-jarige man uit Antwerpen) konden in de loop van zaterdag op het NS-station worden aangehouden. In de auto van een van de verdachten werd een pistool aangetroffen. De politie onderzoekt de zaak.