Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 14-01-2001

Politiebericht Utrecht: district Eemland noord, 13.00 uur
Agressieve klant

BUNSCHOTEN/SPAKENBURG Een medewerkster van een winkel aan de Kerkstraat vermoedde zaterdagmiddag rond half vijf dat een klant gestolen spullen in haar tas had en vroeg de vrouw bij het verlaten van de winkel haar de tas te openen. De klant begon daarop te schelden, gooide haar tas leeg en sloeg de medewerkster tegen de borst waarbij zij hard tegen het kassameubel aan viel. Voordat de klant opnieuw kon slaan, schoot een andere tot nu toe onbekende klant de winkelmedewerkster te hulp waarop de aanvalster de winkel uit vluchtte. De politie onderzoekt de zaak.

Voetgangers op snelweg
BAARN Zaterdagavond werd de politie rond negen uur herhaalde malen gebeld met de mededeling dat op de Rijksweg A1 personen in de middenberm van de snelweg liepen ter hoogte van de brug over de Eem. Inderdaad kon de politie op deze plaats even later drie jongens (15 en 16 jaar uit Baarn, 16 jaar uit Soest) aanhouden. Ze zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze een bekeuring in ontvangst konden nemen voor het zich zonder noodzaak bevinden op de autosnelweg.

Vernielingen aan autos
BAARN Zondagmorgen vroeg zijn vernielingen aangericht bij voor zover nu bekend zes autos op de Nieuwstraat. Van deze autos zijn buitenspiegels afgetrapt en is de lak besmeurd. Ook waren twee verkeersborden op de kruising Eemnesserweg/Nieuwstraat/Dalweg verdraaid. De politie ontving zondagmorgen rond een uur een melding van een buurtbewoner maar de dader(s) bleek/bleken gevlogen. Nader onderzoek vindt plaats.

Over rotonde in plaats van er omheen
SOEST Een 31-jarige automobilist uit Soest zag zondagmorgen, rijdend op de Molenstraat, rond kwart voor twee de rotonde op de kruising Molenstraat/Sint Josephstraat over het hoofd. In plaats van de rotonde op de gebruikelijke wijze te nemen, reed hij dwars over de groenvoorziening op de rotonde heen waarna hij een lantaarnpaal uit de grond reed en tegen een volgende lantaarnpaal tot stilstand kwam. De bestuurder stapte meteen uit zijn auto en liep vervolgens weg. Hij werd echter door een wandelaar die daar met zijn hond liep tegengehouden en kon worden overgedragen aan de inmiddels gearriveerde politie. Omdat werd vermoed dat er alcohol in het spel was, vond op het politiebureau in Soest ademanalyse plaats. De man bleek 2,15 promille alcohol in zijn bloed te hebben en bovendien een recidivist te zijn. Er is proces verbaal opgemaakt.