Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 14-01-2001 Mediaberichten zaterdag 13 en zondag 14 januari (13.00 uur)

NEDERWEERT Gewapende overval

NEDERWEERT Een onbekende gewapende man heeft zaterdagmiddag omstreeks 16.30 uur een kledingwinkel aan de Pastoor van der Steenstraat overvallen. De 31-jarige winkelbediende werd bedreigd met een mes maar bleef ongedeerd. De overvaller ging er uiteindelijk met enkele honderden guldens vandoor. De man betrad als klant de winkel en besloot een trui te kopen. Toen hij moest afrekenen, trok hij plotseling een mes en eiste van de winkelbediende onder bedreiging met het mes het kassageld. Vervolgens wilde de verdachte de vrouw meenemen naar achteren waarop het slachtoffer kans zag de winkel uit te rennen. Ook buiten werd de vrouw weer bedreigd met het mes. Toen de bedreigde vrouw hierop begon te schreeuwen, vluchtte de overvaller te voet richting Zuid Willemsvaart. Enkele politiepatrouilles hebben nog naar de overvaller gezocht echter zonder het gewenste resultaat. Het signalement van de verdachte luidt: man, blank maar getinte huidskleur, tussen 20 en 30 jaar, lengte 1.70 meter, slank postuur, zwart haar en hij had opvallend smerige handen met vermoedelijk olie of smeer. Hij droeg een vale spijkerbroek, zwarte schoenen en een zwarte gebreide muts. Mensen die iets hebben gezien of gehoord omtrent de overval dat van waarde kan zijn of mensen die denken de verdachte aan de hand van het signalement te kennen of herkennen, worden dringend verzocht contact op te nemen met de politie Nederweert onder telefoonnummer: 0900-8844 (30 ct./min.)

KELPEN-OLER Auto over de kop

KELPEN OLER Een 24-jarige automobilist uit Swartbroek raakte vrijdagavond ernstig gewond toen hij tijdens een inhaalmanouvre met zijn auto van de weg raakte op de Rijksweg-Noord. Nadat de auto rechts van de weg in de berm terecht was gekomen, botste het voertuig tegen een lichtmast en een boom en sloeg vervolgens over de kop en kwam in een lager gelegen weiland tot stilstand. De bestuurder werd met zware hoofdwonden opgenomen in het ziekenhuis en moest dezelfde avond nog geopereerd worden. Bij het ongeval was verder niemand betrokken.

ROERMOND Beroving bij pinautomaat

ROERMOND Een 24-jarige man uit Roermond is vrijdagavond rond 22.00 uur op het Kloosterwandplein door twee onbekende mannen overvallen. De beroving vond plaats bij een pinautomaat waar het slachtoffer plotseling steving werd vastgepakt. De dader dwong de Roermondenaar vervolgens om geld te pinnen en af te staan. Met enkele honderden guldens als buit verdween het tweetal richting Schuitenberg. Het slachtoffer dat ongedeerd bleef - heeft niet veel kunnen zien van de verdachten omdat deze hem vanachteren bleven vasthouden. Beide verdachten spraken Nederlands met een buitenlands accent, donker uiterlijk en waren donker gekleed. Eventuele getuigen van de beroving worden dringend verzocht contact op te nemen met de Roermondse politie onder nummer: 0900 8844 (30 ct./min.)

ROERMOND Grote tv gestolen

ROERMOND Vrijdagavond werd er ingebroken in een woning aan Roerzicht waarbij een grote tv-video combinatie werd gestolen alsmede twee grote geluidsboxen, alles van het merk B&O. Gezien de grootte en het gewicht van de apparatuur moet er sprake zijn geweest van meer dan 1 inbreker en een bestelauto of iets dergelijks. De waarde van de buit bedraagt enkele duizenden guldens. De toegang tot de woning werd verschaft door een deurslot te forceren.

SEVENUM Verkeersgewonde

SEVENUM Bij een eenzijdig verkeersongeval op de Hees in Sevenum is zaterdagmorgen een 25-jarige automobiliste uit Kronenberg gewond geraakt. De vrouw heeft vermoedelijk een bocht te ruim genomen en daarbij de macht over het stuur verloren. Zij botste tegen een lantaarnpaal. De bestuurster werd met hoofdverwondingen opgenomen in het ziekenhuis.

LEUNEN Vechtpartij

LEUNEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag assistentie moeten verlenen bij een vechtpartij tussen twee groepen jongeren nabij een uitgaansgelegenheid aan de St. Catharinastraat. Ook de uitsmijters van de horeca-onderneming raakten in de stress betrokken. Aanwezige agenten moesten collegas uit de regio erbij roepen om de rust terug te krijgen. Het lukte uiteindelijk met 5 politiepatrouilles en een politiehond om de gemoederen te bedaren. Enkele jongeren hadden tijdens de ruzie lichte verwondingen opgelopen. Er werden geen aanhoudingen verricht en de politie wacht af of er iemand aangifte komt doen.

HELDEN Belediging agenten

HELDEN De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 19-jarige jongeman uit Helden gearresteerd die op het Mariaplein twee agenten beledigde. De politiepatrouille stond op het plein om toezicht te houden tijdens het uitgaansleven. Toen de agenten hem wilde aanhouden, wist hij in de menigte te ontkomen. Korte tijd later werd hij weer op het Mariaplein gesignaleerd en ingerekend. De verdachte was behoorlijk dronken en gedroeg zich irritant. Hij ontkende de belediging tijdens zijn voorgeleiding aan een hulpfficier van justitie in het politiebureau. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij weer huiswaarts keren.

ECHT Boksbeugel in beslag genomen

ECHT De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag van een 17-jarige inwoner van Montfort een boksbeugel afgenomen. De jongeman stond met het wapen te zwaaien nabij de ingang van een horecagelegenheid aan de Bovenste Straat. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

VENRAY Brand in bouwketen

VENRAY Vermoedelijk door kortsluiting in een van de zaagmachines ontstond er zondagmorgen vroeg brand in enkele bouwketen en een open overdekte werkplaats van een bouwbedrijf aan de Stationsweg. Een politieman op weg naar huis na zijn dienst ontdekte de brand en waarschuwde brandweer en politie. Er ontstond een hevige rooktontwikkeling en vanwege het blussen kwam het wegdek onder water te staan. Toen dit bevroren raakte werd de stooidienst verzocht om te komen optreden. De brandweer wist het vuur te blussen. Omtrent de schade is vooralsnog niets bekend.