Politiebericht Flevoland: gehele regio: 14-01-2001 Dagelijkse persberichten
Stafdienst Communicatie, Timmer, 06-51401952

Fietsenkijkdag
URK / EMMELOORD De fietsenkijkdag afgelopen zaterdag was een groot succes. In totaal zijn er 125 bezoekers geweest. Iedereen die aangifte had gedaan van diefstal of vermissing van zijn / haar fiets, kon gistermorgen in Urk en gistermiddag in Emmeloord terecht om te kijken of de fiets bij de teruggevonden / -gebrachte exemplaren stond. Circa tien van de aangevers hebben hierdoor hun fiets weer terug.

Straatrover aangehouden
ALMERE Een 23-jarige man uit Almere is gisteravond aangehouden nadat hij een 18-jarige plaatsgenoot had beroofd van zijn ketting. De 18-jarige was met een aantal vrienden op weg naar het station van Almere-Buiten, toen de verdachte plotseling het sieraad wegtrok en wegliep. Aan de hand van zijn signalement kon de politie de verdachte aanhouden in het centrum van Almere-Buiten. Hij is geboeid overgebracht naar het bureau voor verhoor en ingesloten.

Aanhoudingen na vernieling
URK De politie heeft afgelopen nacht vier mannen uit Urk aangehouden nadat zij op verschillende plaatsen vernielingen hadden aangericht. Een 19-jarige verdachte had een aantal ruiten vernield bij een café in de Wijk, waarop de 37-jarige eigenaar en een 31-jarige medewerker naar buiten kwamen om verhaal te halen. Een 20-jarige Urker bemoeide zich hiermee, waarna een vechtpartij ontstond. Beide verdachten konden even later op het huisadres van één van hen worden aangehouden. Na het opmaken van proces verbaal zijn zij voor verhoor overgebracht naar het politiebureau in Lelystad en ingesloten. Vanmorgen vroeg kreeg de politie wederom een melding dat er vernielingen werden aangericht bij hetzelfde café. De verdachten, van resp. 19 en 22 jaar, hadden al meer vernielingen aangericht in de buurt. Uiteindelijk konden ze worden aangehouden in de buurt van de Westhaven. Ze zijn wegens verzet geboeid overgebracht naar bureau Lelystad en ingesloten voor verhoor.

Inbreker aangehouden
LELYSTAD Een 18-jarige jongen uit Lelystad is op heterdaad betrapt bij een inbraak bij de Scholengemeenschap Lelystad aan het Kofschip. Na een melding zag de politie twee personen in een lokaal van de school staan, die er bij het zien van de agenten haastig vandoor gingen. Bij de Geldersehoek kon één van hen, de 18-jarige, worden aangehouden. Hij is ingesloten voor verhoor.

Aanrijding met letsel
ALMERE Een 43-jarige automobiliste en haar twee bijrijders uit Amsterdam zijn afgelopen nacht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Hogering / Paralleldreef. De vrouw reed over de Paralleldreef vanaf de Havendreef richting A6, maar verleende geen voorrang aan een 41-jarige automobiliste uit Almere, die op dat moment over de Hogering vanaf de A6 naar de Audioweg wilde rijden. De drie gewonden zijn met onbekend letsel per GGD-ambulance vervoerd naar het Flevoziekenhuis.

Rijden onder invloed
ALMERE Een 22-jarige automobilist uit Almere is afgelopen nacht op de Glinkastraat aangehouden wegens rijden onder invloed. Bij een controle blies hij 430 ug/l (1.0 promille). Bovendien bleek dat hij nog twee boetes had openstaan. Na verhoor kreeg de verdachte een rijverbod van vier uur. Hij betaalde zijn boetes en is heengezonden.

DRONTEN Afgelopen nacht is een 53-jarige automobilist uit Dronten aangehouden op de Kruidendreef omdat hij hevig slingerend over de weg reed. Bij zijn aanhouding was de man niet in staat om de blaastest te voltooien. Hij is overgebracht naar het bureau, waar zijn rijbewijs werd ingevorderd en een proces verbaal is opgemaakt wegens rijden onder invloed.

EMMELOORD Op de Marknesserweg is afgelopen nacht een 16-jarige bromfietser uit Nagele aangehouden wegens rijden onder invloed. Surveillerende agenten zagen de jongen rijden met een bijrijder zonder helm, maar bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed verkeerde. Hij blies 650 ug/l (1.5 promille) en kreeg een rijverbod van 7 uren. Zijn bijrijder kreeg een bon voor rijden zonder helm.

EMMELOORD Een 23-jarige automobilist uit Tollebeek is vanmorgen vroeg aangehouden op de Urkerweg wegens rijden onder invloed. De man slingerde over de weg en blies bij de blaastest 275 ug/l (0.65 promille). Proces verbaal is opgemaakt, waarop de man is heengezonden.

EMMELOORD Een 36-jarige fietser uit Emmeloord is vanmorgen vroeg aangehouden wegens rijden onder invloed. De man fietste op de Urkerweg, maar schoot bij het zien van de politie snel het fietspad op, waarna hij op de Kometenlaan werd aangehouden. De man blies 560 ug/l (1.3 promille) en kreeg een rijverbod van 6 uren en een proces verbaal.