Politiebericht Limburg-Zuid: Maastricht 14-01-2001 Persbericht district Maastricht (JvK)

Maastricht, gewonden bij aanrijding
In de nacht van zaterdag op zondag vond omstreeks 02.00 uur op de Bosscherweg een ernstige aanrijding plaats waarbij meerdere personen gewond raakten. Een van de gewonden moest door de brandweer uit de auto worden bevrijd omdat hij bekneld zat.
De aanrijding onstond doordat de 22-jarige bestuurder van een personenauto moest uitwijken voor een plotseling vanaf de ventweg komende roodkleurige Alfa Romeo. Hij kwam daarbij op de linker weghelft terecht waar hij frontaal in botsing kwam met een tegenligger. In dit laatste voertuig zaten vier personen die allen gewond raakten. De 19-jarige bestuurster van deze auto werd zwaar gewond overgebracht naar het AZM en moest meteen worden geopereerd. De eerder genoemde Alfa Romeo reed meteen weg. Getuigen noteerden het kenteken en gaven dat door aan de politie. Na een zoektocht door de politie werd deze auto met daarin een 23 jarige man uit Geleen later in de nacht op het Friezenplein aangetroffen. De man werd aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.

Maastricht, inbraak
In de vroege zaterdagavond werd ingebroken in een garagebedrijf aan de Bosscherweg. De toegangspoort was vernield om binnen te komen. Uit een geldla en uit de fooienpot van het personeel verdween een onbekend geldbedrag.

Valkenburg, alcoholcontrole
De politie van Valkenburg heeft zaterdagavond en -nacht een alcoholcontrole gehouden. Tussen 21.00 uur en 04.00 uur werd achtereenvolgens gecontroleerd op de Rijksweg in Berg en Terblijt, de Rijksweg in Cadier en Keer en de Nieuweweg in Valkenburg a/d Geul. Van 156 automobilisten werd een blaastest afgenomen. Drie daarvan hadden een gevolg. Een bestuurder kreeg een transactie van 410 gulden aangeboden omdat hij 0.7 promille alcohol in zijn bloed had. Een automobilist kreeg een proces-verbaal en een rijverbod (0,9 promille. Een derde bestuurder werd aangehouden omdat hij niet wilde meewerken aan het politieonderzoek en hij zich hevig verzette bij het overbrengen naar het politiebureau. Deze man, een 36-jarige inwoner van Spaubeek, blies uiteindelijk 1, 4 promille hetgeen automatisch inhoudt dat zijn rijbewijs wordt ingevorderd.

Een 24-jarige man uit het Belgische Teuven raakte eveneens zijn rijbewijs kwijt. Hij reed zondagmorgen omstreeks 05.00 uur over de Rijksweg in Gronsveld toen hij werd gecontroleerd door de politie. Ook hij bleek teveel gedronken te hebben (1,6 promille).