Politiebericht Limburg-Zuid: Sittard 14-01-2001 Persbericht district Sittard (JvK)

Stein, brandje VV. De Ster
Onbekenden hebben zondagmorgen omstreeks 03.00 uur brand gesticht in een vuilnisbak naast de kantine van voetbalvereniging De Ster aan de Heisteeg te Stein. Het vuur bereikte een aan de kantine gemonteerde tent die vervolgens ook vlam vatte en afbrandde. De brandweer was er op tijd bij om te voorkomen dat ook de kantine afbrandde.

Urmond, rijden onder invloed
Zaterdagavond omstreeks 18.40 uur controleerde de politie een over de Ruys de Berenbroecklaan rijdend bestelbusje. De bestuurder daarvan bleek gedronken te hebben en werd aangehouden. Een ademanalyse wees uit dat de man maar liefst 2,4 promille alcohol in zijn bloed had. Nadat de politie proces-verbaal had opgemaakt moest de man zijn rijbewijs inleveren.

District Sittard, inbraken
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Houwerstraat in Geleen. Het slot van de achterdeur werd geforceerd om binnen te komen. Uit der woning verdween een zogenaamde Dolby Surround installatie en een televisie.

Zaterdagavond werd ingebroken in een woning aan de Tudderenderweg in Sittard. Een lichtkoepel werd gedemonteerd om binnen te komen. Daarna werd de woning doorzocht en een CD-speler met meerdere cds, een juwelenkistje en een mobiele telefoon gestolen.

Zaterdagavond vond een inbraak plaats aan de Janekers Vaart in Sittard. Men is binnen gekomen door een serredeur te vernielen en een tussendeur open te breken. Uit de woning werd een televisie en een videorecorder gestolen. De TV werd later teruggevonden in de achtertuin.