Politiebericht Limburg-Zuid: Kerkrade 14-01-2001 Persbericht district Kerkrade (JvK)

Kerkrade, brandstichtingen
Zaterdagmiddag omstreeks 17.20 uur rukten brandweer en politie uit naar de Kerkradersteenweg in verband met een brand in het voormalige clubhuis van motorclub Fast Eagles. De oorzaak van de brand is niet bekend. Technisch onderzoek van de politie zal dit moeten vaststellen maar aangenomen wordt dat er sprake is van brandstichting. De brandweer gaf om 18.45 uur het sein brandmeester. De politie onderzoekt de zaak.

Zondag 14 januari 2001 omstreeks 02.15 uur stuitte een politiepatrouille op een brand in een leegstaande woning aan de Wijngaardsberg in Kerkrade. De brandweer van Kerkrade rukte uit om het vuur te blussen. Een eerste onderzoek wees uit dat er in de woning was ingebroken en dat het vuur vermoedelijk opzettelijk was aangestoken. Een technisch onderzoek zal ook hier uitsluitsel moeten geven. De politie stelt een onderzoek in.

Landgraaf, inbraak woning
Zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Eijgelshovenerweg in Landgraaf. De toegangsdeur van een serre werd geforceerd om binnen te komen. Uit de woning verdwenen enkele luxe gebruiksgoederen.