Politiebericht Limburg-Zuid: Heerlen 14-01-2001 Persbericht district Heerlen (JvK)

Heerlen, zware mishandeling
Op de dansvloer van dancing Peppermill ontstond afgelopen nacht een incident tussen een 23-jarige man uit Munstergeleen en een 17-jarige jongen uit Voerendaal. Nadat beide kemphanen uit elkaar waren gegaan zoch de 23 jarige man zijn opponent nogmaals op en sloeg deze met een kapot biergklas in het gezicht. Daardoor liep het slachtoffer een diepe wond op in het aangezicht en moest worden overgebracht naar het Atriumziekenhuis te behandeling. De dader uit Munstergeleen werd kort na het incident aangehouden door de politie. Hem zal zware mishandeling ten laste worden gelegd.

Heerlen, autos vernield
Op aanwijzing van getuigen kon de politie van Heerlen vanmorgen omstreeks 02.00 uur twee mannen uit Landgraaf en een uit Heerlen aanhouden omdat ze op de Spoorsingel enkele geparkeerde autos hadden vernield. De drie werden ingesloten. Uit het politieonderzoek bleek dat een 19-jarige man uit Landgraaf de vernielingen had aangericht. In de loop van zondagmorgen werd het drietal weer in vrijheid gesteld.

Hoensbroek, inbrekers overlopen.
Door thuiskomst van een bewoonster van een pand aan de Heerlerweg zaterdagavond omstreeks 20.45 uur, werden twee inbrekers die op dat moment binnen waren, gestoord bij hun werkzaamheden. Zij bleken via een verbreoken raam aan de achterzijde te zijn binnen gekomen. Toen de voordeur openging en ze zich betrapt wisten, renden ze hard naar buiten om via nabijgelegen struigen te verdwijnen. Er werd niets gestolen.

Heerlen, belediging.
Omdat hij zaterdagmorgen in het Coriocenter een toezichthouder in het openbaar beledigde werd een 41-jarige Heerlenaar door de politie aangehouden. De man liep opzettelijk tegen de toezichthouder op en beledigde hem ten overstaan van het winkelend publiek. De politie bood hem een schikkingsvoorstel aan van 500 gulden. Dit werd door de man geweigerd waardoor hij zich voor de rechter zal moeten verantwoorden.

Schimmert, auto weg na inbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan Groot Haasdal te Schimmert. Een raam aan de zijkant werd vernield om binnen te komen. De woning werd doorzocht en daarbij werden naast een laptop ook de autosleutels van de voor de woning geparkeerde Mercedes gestolen. De auto verdween vervolgens ook.