Politie Drenthe

Persberichten Regio Politie Drenthe

van zondagmiddag 14 januari 2001
14:47 zondag 14 januari 2001

Bert Peters, 06 53 23 80 59

Assen, verlaten plaats ongeval
Vond vannacht omstreeks 02.00 uur een ongeval plaats aan de Mr. J.P. Troelstralaan. Een 19-jarige bestuurder uit Assen reed een betonpaal omver waardoor de auto zwaar beschadigd werd en de betonpaal totaal vernield. Een getuige, die de klap gehoord had, belde de politie. Toen deze ter plaatse kwam was de bestuurder en de inzittende verdwenen. Twee daar aanwezige jongens en een meisje vertelden de politie dat zij de bestuurder geholpen hadden de auto te verplaatsen naar de Molenstraat. Zij konden een goed signalement geven van de bestuurder. Hierop trof de politie na een zoektocht de bestuurder en de 30-jarige inzittende vrouw uit Assen aan. Beiden hadden alcohol gedronken, de bestuurder weigerde elke medewerking aan een alcoholonderzoek waarvoor hij een proces-verbaal kreeg. De politie wil graag in contact komen met de twee jongens en het meisje die de politie geholpen hebben, hun identiteit is bij de politie niet bekend.

Assen, alcomobilist
Gistermiddag werd tijdens een alcoholcontrole aan de Groningerstraat o.a. een 30-jarige man uit Assen gecontroleerd. Hij had een promillage van 0,7. Hij kreeg een transactie aangeboden van fl. 410,- en een rijverbod van 2 uur.

Zuidlaren, alcomobilist
Vannacht omstreeks 03.15 uur reed een 30-jarige man uit Zuidlaren over de Ekkelkamp. Controle wees een alcoholpromillage uit van 1. Hij kreeg snelrecht aangeboden.

Oud Annerveen, inbraak
Werd vannacht ingebroken in een kantoorgebouw aan de Tolweg. Een ruit was ingegooid waarna twee computers werden weggenomen. Een 47-jarige man uit Assen deed aangifte.

Peize, ongeval door alcomobilist
Vanmorgen omstreeks 08.00 uur reed een 28-jarige man uit Roden met zijn auto over de Groningerweg vanuit de richting Hoogkerk. Vlak voor een afwateringskanaal verloor hij in een flauwe bocht de macht over het stuur en raakte in de berm waar hij het spoor volgde waar vroeger een trein langs reed. Hij botste tegen een spoorbiels van het restant van een spoorbrug waardoor hij als het ware gelanceerd werd. Hij 'vloog' over het water van de Gouw en kwam aan de overzijde in de wal terecht, sloeg over de kop en kwam 20 meter verder in de bosjes tot stilstand. Hij kon zichzelf uit het wrak bevrijden en om hulp vragen. Een blaastest leverde een alcoholpromillage op van 1,3. Omdat hij zich niet erg goed voelde werd hij vanaf het bureau per ambulance overgebracht naar het Martiniziekenhuis. Hij had een hoofdwond en klaagde over rugpijn.

Nieuw-Amsterdam, mishandeling
Werd vannacht in een discotheek aan de Vaart een 24-jarige man uit Emmen aangehouden. Hij sloeg een 21-jarige man uit Veenoord met een glas op zijn hoofd waardoor een wond ontstond die later door een arts met vier hechtingen werd hersteld. Er was ruzie ontstaan over een pakje sigaretten.

Emmen, aanranding
Werd gistermiddag een 35-jarige man uit Zwartemeer aangehouden omdat hij verdacht werd van aanranding van een verkoopster in een winkel aan de Stationsstraat. Hij was binnen geweest om te vragen of hij mocht bellen. Daarna pakte hij de 31-jarige vrouw vast, probeerde haar te kussen en betastte haar over haar hele lichaam. Door het gegil van vrouw is hij kennelijk geschrokken en de winkel uitgerend.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe