Politiebericht Brabant-Zuid-Oost: Eindhoven 14-01-2001 Persbericht 14 januari 2001

Berichten uit de regio

Eindhoven: Alcoholcontrole
De politie heeft tussen zaterdag 22.00 uur en zondag 05.00 uur in Eindhoven een grote alcoholcontrole uitgevoerd. Met 34 politiemensen werd gecontroleerd op de Leenderweg, de Heezerweg, de St. Petrus Canisiuslaan, het Floraplein en de Geldropseweg. In de loop van de nacht zijn 541 blaasproeven afgenomen. Bij 16 automobilisten werd geconstateerd dat ze te veel alcohol genuttigd hadden. Een van hen weigerde een ademtest te ondergaan. Vier automobilisten kregen een rijverbod zonder proces-verbaal, zes automobilisten kregen direct een boete opgelegd variërend tussen F 410,- en F 1300,- en vijf automobilisten kregen een proces-verbaal. Een automobilist heeft zijn rijbewijs moeten inleveren.

Eindhoven: Groep uit België valt bezoekers in zwembadlastig Een groep van ongeveer 30 jongens allen afkomstig uit de omgeving Antwerpen zijn zaterdagmiddag verwijderd uit zwembad de Tongelreep aan de Antoon Coolenlaan. De groep viel bezoekers lastig, spuugde overal op en tegen en negeerden de veiligheidsregels. Na meerdere waarschuwingen traden badmeesters op tegen de groep en hen werd de toegang tot het bad ontzegd. Op weg naar de kleedkamers sloeg een van de jongeren een 16-jarige bezoeker uit Bunde een gebroken neus terwijl anderen uit de groep het slachtoffer vast hielden. De gewaarschuwde politie hield in de kleedkamers twee jongens aan en de rest van de groep werd met de bus waarmee ze gekomen waren naar het politiebureau gebracht. Daar werden op aanwijzing van de begeleider van de groep nog twee jongens aangehouden. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt. De complete groep is voor de rest van het jaar de toegang tot het zwembad ontzegd.

Eindhoven: Auto-inbreker aangehouden
Zaterdagavond rond 18.00 uur is in de Dommelstraat een 38-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De eigenaar van de auto zag de man doende in zijn auto. De inbreker ging er vandoor gevolgd door de gedupeerde man en een getuige. Op het Stationsplein konden zij de gewaarschuwde politie de dader aanwijzen. In de rugzak van de man vonden de agenten een frontje afkomstig van de autoradio van de gedupeerde. De man is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Tasjesroof
Een 30-jarige vrouw uit Rotterdam is zaterdagavond rond 21.00 uur op de Raiffeisenstraat van haar handtas beroofd. De vrouw was te voet en werd door drie jongens tegen de grond geduwd. Haar handtas werd van haar schouder getrokken waarna de drie wegreden. In de tas zat onder meer haar gsm en haar portemonnee met daarin ongeveer f. 600,-.

Eindhoven: Mishandeling
Zondagmorgen is op het Molenveld in Eindhoven een 21-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een 28-jarige Eindhovenaar zag dat drie mannen fietsen vernielden en zei daar iets van. Er werd verder niet op gereageerd en de Eindhovenaar en zijn twee vrienden liepen verder. Ineens werd hij door de 21-jarige met een bierfles achter op zijn hoofd geslagen. Het slachtoffer heeft de hoofdwond in het ziekenhuis laten hechten. De 21-jarige Eindhovenaar is voor verder onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Verkeersongeval
Zondagmorgen rond 0.15 uur zijn bij een verkeersongeval op de Aalsterweg drie personen gewond geraakt. Een 34-jarige automobilist uit Weert reed richting Rondweg en in een bocht verloor de man, vermoedelijk door te hoge snelheid, de macht over het stuur en reed frontaal op een auto bestuurd door een 31-jarige Eindhovenaar. De Eindhovenaar is met diverse verwondingen aan hoofd, benen en armen opgenomen op de intensive care van het Catharina ziekenhuis. De man uit Weert en kon na behandeling in het Diaconessenhuis weer naar huis. Een 25-jarige vrouw die bij de Weertenaar in de auto zat bleek over een vals paspoort te beschikken. Zij is na haar behandeling in het ziekenhuis op het politiebureau ingesloten en wordt overgedragen aan de vreemdelingenpolitie.

Wintelre: Dodelijk verkeersongeval
Zaterdagmiddag om 14.15 uur zijn bij een verkeersongeval op de kruising Oirschotsedijk, Slikdijk en Scherpenering twee vrouwen om het leven gekomen. Het betreft de 64-jarige mevrouw R.W. Deenen wed. van Assouw uit Oirschot en de 76-jarige H.C.van Straten-van Assouw uit Oirschot. Ze zaten beiden in een auto bestuurd door de 64-jarige vrouw. Zij reed vanaf de Oirschotsedijk de kruising op en verleende geen voorrang aan een auto die richting Wintelre reed. Die auto werd bestuurd door een 33-jarige vrouw uit Reusel. Bij haar in de auto zat een 72-jarige vrouw uit Wintelre. Het slachtoffer Deenen overleed ter plaats aan haar verwondingen en haar passagiere overleed later in het ziekenhuis. De 72-jarige vrouw uit Wintelre is ter observatie in het St Joseph ziekenhuis opgenomen. De politie stelt een nader onderzoek met betrekking tot de oorzaak van de aanrijding.

Wintelre: Schietbalpen
Een 19-jarige man uit Best is zondagmorgen rond 1.00 uur licht gewond geraakt, vermoedelijk door een kogeltje uit een schietbalpen. De man was in een horecazaak in de Willibrordusstraat en voelde ineens een klap tegen zijn borstkast. In zijn trui zat een gaatje en hij bloedde licht. Het slachtoffer is op eigen gelegenheid naar een ziekenhuis gegaan en daar constateerden de artsen dat de verwonding vermoedelijk door een kogeltje veroorzaakt was. Inmiddels was in de horecazaak door de beveiliging een 18-jarige man uit Waalre aangehouden. Hij wordt van het voorval verdacht. Een schietbalpen is niet aangetroffen. De man, die ontkent, is voor verder onderzoek ingesloten.

Helmond: Overval
Zaterdagmiddag rond 12.00 uur is door en nog onbekende man een overval gepleegd op de caissière (21) van een supermarkt aan de Heistraat in Helmond. De dader liep recht naar de caissière toe en plaatste een mes tegen haar buik. Hij eiste het geld uit de kassa. De overvaller stopte het geld enkele honderden guldens- uit de kassa in zijn jas en liep de zaak uit richting de Bakelsedijk. De dader is en blanke man van ongeveer 30 jaar oud en hij is ongeveer 1.85 meter groot. Hij heeft een slank postuur. De overvaller droeg een rode jas en een spijkerbroek en hij had kort grijs krullend haar en een grijze volle snor.

Helmond: Woninginbraak
Zaterdag tussen 12.00 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Calsstraat in Helmond. Een cilinderslot van de achterdeur werd kapotgebroken. Er zijn een playstation met spelletjes, een videocamera en zes Zippo aanstekers gestolen.

Helmond: Fietsendieven aangehouden
Zaterdagavond rond 23.30 uur zijn door de politie in de Spoorstraat in Helmond twee jongens uit die stad aangehouden. De twee werden op heterdaad betrapt toen ze bezig waren twee fietsen te stelen bij het NS station. Bij twee fietsen waren de sloten kapot gebroken. Het duo, 17 en 18 jaar oud is voor verder onderzoek ingesloten.

Best: Diefstal auto
In de nacht van vrijdag op zaterdag is in Best in de Hoofdstraat een grijze Alfa Romeo 164 gestolen. De auto werd later in de nacht in Tilburg uitgebrand teruggevonden.

De Mortel: Autogordelcontrole
De politie in De Mortel heeft zaterdagmiddag op de Oude Molenweg in de Mortel 400 autos gecontroleerd. Er werd speciaal gelet op het gebruik van de autogordel. Dertig automobilisten hebben een bon gekregen omdat de gordel niet gebruikt werd.

Beek en Donk: Autogordelcontrole
Zaterdagmorgen heeft de politie op de Gemertseweg in Beek en Donk en autogordelcontrole gehouden. Er zijn 13 automobilisten bekeurd die geen gordel droegen.

Hooge Mierde: Woninginbraken
Zaterdag is ingebroken bij twee woningen aan De Luther in Hooge Mierde. Bij een woning werden de tuindeuren opengebroken maar konden de daders niets van hun gading vinden. Bij de andere woning werd een ruit ingeslagen en wisten de dieven een portemonnee met f. 50,- buit te maken.

Veldhoven: Woninginbraken
In Veldhoven is tussen zaterdagmiddag en zaterdagavond ingebroken in twee woningen aan de Dreef en een woning aan de Mark. Bij de woningen in de Dreef wisten de inbrekers een keukenraam te forceren. Bij een woning missen de bewoners geen spullen en bij de andere woning worden drie gouden sieraden vermist. Ook bij de woning op de Mark probeerden de inbrekers eerst het keukenraam open te wrikken en toen dat niet lukte werd een tuindeur met grof geweld opengebroken. De bewoners missen een videocamera en een paspoort.

Eersel: Woninginbraak
Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Midakkers in Eersel. De achterdeur van de woning werd op een grove manier opengebroken. Er is een portemonnee met ruim f. 100,- en een fietssleuteltje gestolen.

Nuenen: Brand
Zaterdagmorgen rond 3.00 uur brak brand uit in twee leegstaande slooppanden aan het Park in Nuenen. De brandweer heeft het vuur geblust maar kon niet meer voorkomen dat de panden nagenoeg geheel verloren gingen. Een naastgelegen bewoond pand kon door de brandweer gespaard worden. De politie vermoedt dat de brand is aangestoken.