Politiebericht Friesland: Friesland 14-01-2001 Politieberichten van 13/1 (13.00 uur) t/m 14/1 (13.00 uur)

Ureterp: inbraak woning
In een woning aan de Mounestrjitte is tussen vrijdag 18.00 en zaterdag 11.30 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door een deur open te breken, waarna het gehele pand werd doorzicht. Uit de woning verdween alleen een klein geldbedrag. De 56-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: woninginbraak
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een woning aan de Bleeklaan. Uit de woning worden een laptopcomputer en een DVD-speler vermist. De 33-jarige bewoner deed aangifte.

Idsegahuizum: schoorsteenbrand
In de schoorsteen van een woning aan de Brekkerweg heeft zaterdag omstreeks 10.00 uur een brand gewoed. Het ging om een pand dat momenteel verbouwd wordt. Gezien de slechte staat van de schoorsteen kon de brandweer de brand niet blussen of met een rammeneur doven. Vandaar dat het vuur met zandzakken werd gesmoord. Na twee uur was de brand gedoofd.

Bolsward: inbraak auto`s
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd ingebroken in een auto die geparkeerd stond aan de Harlingerstraat. Er werd een raam ingeslagen en vervolgens een radio/cassettespeler weggenomen. De 20-jarige eigenaar uit Bolsward deed aangifte. In diezelfde nacht werd in dezelfde straat ook ingebroken in een andere auto. Hier werd eveneens een raam ingeslagen, waarna ook de radio/cassettespeler verdween. Hiervan deed de 43-jarige eigenaar uit Bolsward aangifte.

Kollum: winkeldiefstal
Een 17-jarige inwoner van Kollum is zaterdag om 15.10 uur aangehouden op verdenking van diefstal uit een winkel aan de Mr. Andreaestraat. De man werd betrapt toen hij twee pakjes sigaretten zonder te betalen wilde meenemen.

Leeuwarden: diefstal uit auto
Uit een auto die geparkeerd stond aan de Heliconweg zijn in zaterdag tussen 09.00 en 15.15 uur onder meer een videocamera, een fototoestel en een GSM-telefoon gestolen. Er werd aangifte gedaan door een 43-jarige inwoner van Rhede (D.).

Terwispel: aanrijding met letsel
Een 35-jarige inwoner van Haarlem is zaterdag om 14.30 uur gewond geraakt, toen hij door nog onbekende oorzaak op de A7, ter hoogte van de afslag Tijnje, de macht over het stuur van zijn auto verloor en tegen een ANWB-bord botste. De man zat alleen in de auto en moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Heerenveen gebracht.

Damwoude: illegale zender
In een woning te Damwoude is zaterdag om 15.35 uur een illegale zender in beslag genomen. Op het moment dat de politie de woning betrad, was de zender in werking. Alle apparatuur werd in beslag genomen en er werd proces-verbaal opgemaakt tegen een 51-jarige inwoner van Damwoude en een 21-jarige inwoner van Burgum.

Sneek: winkeldiefstal
Een 39-jarige inwoonster van Sneek is zaterdag om 17.00 uur aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw wilde een kip en zakken snoep meenemen zonder te betalen. Ze werd betrapt door winkelpersoneel en overgedragen aan de politie.

Franeker: dronken fietser
Een 36-jarige man uit Dronrijp is zaterdag om 19.50 uur op de Hertog van Saxenlaan aangehouden, omdat hij in beschonken toestand met zijn fiets tegen een auto had gegooid. De eigenaar van de auto had de politie gewaarschuwd, die de man vervolgens aanhield. Op het bureau weigerde hij een ademanalyse, waarop er tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt en hij een rijverbod voor 12 uren kreeg.

Nieuwehorne: inbraak woning
In een woning aan De Bakker is zaterdagavond tussen 18.55 en 20.45 uur ingebroken. Nadat een deur was geforceerd werden de gehele woning doorzocht en een geldbedrag weggenomen. De 62-jarige bewoner deed aangifte.

Joure: aanhouding
Zaterdag is om 22.50 uur op het Stjoerboard een 23-jarige inwoner van Joure aangehouden. De man was samen met de eigenaar in een auto gaan zitten om naar de geluidsinstallatie te luisteren. Hij wilde daarop niet meer uit de auto komen, waarop ruzie ontstond. Deze werd door omstanders gesust, maar de man wilde nog steeds niet uit de auto komen, waarop de politie werd gewaarschuwd. Toen de man nadat hij ongeveer tien maal gevorderd was uit de auto te komen nog steeds weigerde, werd hij aangehouden en geboeid naar het politiebureau overgebracht. Daar bedreigde hij een politieambtenaar en vernielde een deur. Hij werd ingesloten.

Heerenveen: aanhouding inbraak
Een 20-jarige inwoner van Amsterdam is zondag om 01.00 uur aangehouden, toen hij op heterdaad werd betrapt bij een inbraak in het postkantoor op het Bgm. Kuperusplein. De politie was na een inbraak polshoogte gaan nemen. Op het moment dat men arriveerde, kwam juist de verdachte door de schuifdeuren naar buiten lopen. Na een korte achtervolging kon hij worden aangehouden, waarna hij op het politiebureau werd ingesloten

Sneek: vernieling autospiegels
In de nacht van zaterdag op zondag zijn door onbekenden een groot aantal autospiegels vernield van auto`s. Op de Boniakade werden van 6 auto`s de spiegels vernield, op Kleinzand van drie en op de Prins Hendrikkade van twee. Van een groot aantal auto`s waren bovendien de spiegels omgeklapt, zonder dat daar direct schade door ontstond. De politie wil graag in contact komen met mogelijke getuigen (0900-8844).

Heerenveen: inbraak auto
In een auto die geparkeerd stond aan de Wederik, is in de nacht van zaterdag op zondag ingebroken. Nadat een raam was ingeslagen, werd een radio/cd-speler en een draagbare radio weggenomen. De 59-jarige eigenaar deed aangifte.

Bureau Voorlichting & PR: 058 8808272