Politiebericht Limburg-Noord: Venlo 14-01-2001 Mediaberichten zondag 14 januari 2001 (16.00 uur)

VENLO Aanhoudingen openbare orde

VENLO De Venlose politie arresteerde dit weekend in de binnenstad vier personen in verband met verstoring van de openbare orde. Een kort overzicht:
Een 22-jarige Venlonaar werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij een 19-jarige plaatsgenoot in een horecagelegenheid aan de Parade had mishandeld. Aanleiding hiervoor is onbekend. Na verhoor aan het politiebureau werd de verdachte in vrijheid gesteld. Een man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd vrijdagavond op de Maaskade aangehouden in verband met wildplassen. Tevens bleek de man circa 30 gram hash bij zich te hebben. De verdachte werd meegenomen naar het politiebureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt. Een 20-jarige inwoner van Blerick werd in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden nadat hij bij een 19-jarige vrouw een glas op haar hoofd had laten vallen. De vrouw verloor hierbij korte tijd haar bewustzijn en werd voor onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis. Een 18-jarige Venlonaar werd aangehouden nadat hij op de Lomstraat een 16-jarige plaatsgenoot een kopstoot had gegeven. Aanleiding onbekend. De 16-jarige liep een hoofdwond op en werd ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld. De politie heeft alle zaken nog in onderzoek.

ROERMOND Aanhoudingen openbare orde

ROERMOND Tijdens het toezicht op de openbare orde in het uitgaansleven in Roermond heeft de politie in de nacht van zaterdag op zondag acht aanhoudingen verricht. Een kort overzicht:
Om onduidelijke redenen kregen een 23-jarige inwoner van Reuver en een 20-jarige Roermondenaar ruzie met elkaar op het Stationsplein. De politie wist in te grijpen en erger te voorkomen. Beiden werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Na verhoor konden ze huiswaarts keren, beiden kregen een geldboete van 300 gulden opgelegd. Een 20-jarige inwoner van Linne werd gearresteerd omdat hij een 19-jarige inwoner van Nijmegen had geslagen om onbekende redenen. Het incident deed zich voor op de Veldstraat. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt. Op het Stationsplein werd een 30-jarige inwoner van Reuver aangehouden die een ander (onbekend) persoon met geweld bedreigde. Enkele agenten konden ingrijpen toen de verdachte zijn slachtoffer vastgreep. Tegen de man uit Reuver wordt proces-verbaal opgemaakt. Twee inwoners van Roermond in de leeftijd van 14 jaar werden aangehouden in verband met baldadigheid. Zij namen van een op de Hamstraat geparkeerde fiets de fietspomp weg en vernielde deze. In verband met hun leeftijd worden beide knapen voorgedragen voor een HALT-procedure. Ze werden door hun ouders afgehaald aan het politiebureau. Verder werden nog een 19-jarige inwoner van Roermond in het centrum aangehouden in verband met vechten op straat en een 18-jarige inwoner van Tegelen in verband met hinderlijk gedrag.

VENLO Winkeldieven aangehouden

VENLO De politie heeft vrijdagavond een 59-jarige vrouw uit het Duitse Neuss aangehouden die in een winkel aan het Monseigneur Nolensplein enkele spullen (soort onbekend) had gestolen. De vrouw kreeg aan het politiebureau een geldboete van 250 gulden opgelegd welke ze terstond betaalde.
Een 25-jarige Venlonaar werd zaterdagmiddag aangehouden nadat hij in een winkel aan de Nijmeegseweg borrelnootjes en parfum had gestolen. De waarde van de buit bedraagt circa 23 gulden. De verdachte moet zich in april voor de rechter verantwoorden.

ROERMOND Negeren stopteken

ROERMOND Stoptekens met een transparant op een politieauto, zwaailicht, sirene, lichtsignalen, wijzende politieagenten en een nagenoeg klem rijdende politieauto waren ervoor nodig om een 26-jarige automobiliste uit Reuver haar auto te laten stoppen. De agenten zagen de vrouw zaterdagmiddag op de Andersonweg achter zich rijden wilden haar controleren. De vrouw gaf echter op geen enkele wijze gehoor aan de stoptekens. Ze bleef doorrijden ondanks dat ze via de binnenspiegel oogcontact had met de agenten. Zelfs toen de agenten uiteindelijk besloten om de vrouw in te halen en schuin voor haar auto gingen rijden, gaf de vrouw opnieuw gas. Korte tijd later stopte de vrouw op de Roerderweg. Ze gaf aan dat ze de transparant STOP POLITIE wel had gezien maar omdat ze niets fout had gedaan dacht ze dat dat niet voor haar bedoeld was. Na enige tijd kreeg ze toch wel in de gaten dat de politie haar moest hebben maar kon ze althans de vrouw geen parkeerplaats vinden. De agenten waren een andere mening toegedaan en maakten proces-verbaal op. De vrouw kreeg een geldboete van 450 gulden opgelegd.

REGIO Verkeerscontroles

VENLO Tijdens een snelheidscontrole op de Kaldenkerkerweg heeft de politie vrijdagmiddag 214 bekeuringen opgemaakt onder de 1225 passanten. Hoogst gemeten snelheid bedroeg 79 km per uur, limiet betreft 50 km per uur. Bij een soortgelijke controle op de Herungerberg heeft de politie vrijdagmiddag 114 bekeuringen opgemaakt onder de 343 passanten (33%). Hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km per uur. de limiet betreft 50!

VENRAY De Venrayse politie en het mobiel jeugdteam hielden vrijdagmiddag in het centrum van Venray een verkeerscontrole. Totaal werden 25 bromfietsen en enkele personenautos gecontroleerd en 10 bekeuringen opgemaakt. De overtredingen hadden te maken met: geen bromfietscertificaat (2x), te groot vermogen (5x) en geen helm. Een bromfiets werd in beslag genomen.Twee automobilisten kregen een bekeuring omdat ze geen gordel droegen.

VENRAY Een 40-jarige fietser uit Venray probeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag te vluchten toen de politie hem wilde bekeuren vanwege fietsen zonder licht. Na een korte achtervolging te voet en per auto kon de man aangehouden worden. De man had geen identiteitspapieren bij zich en sprak gebrekkig Nederlands. Nadat de man aan het politiebureau een geldboete van 50 gulden had betaald, werd hij ingesloten ten behoeve van de vreemdelingendienst teneinde zijn verblijfsstatus vast te stellen. Ook wordt een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de fiets waarop de man reed.

VENRAY Tijdens een verlichtingscontrole heeft de politie 8 bekeuringen opgemaakt. De controle vond in de nacht van vrijdag op zaterdag plaats.

REUVER Tijdens een verkeerscontrole op de Rijksweg in Reuver heeft de politie zaterdagavond 12 bekeuringen opgemaakt. Het ging om kapotte remlichten (3x), onterecht gevoerde mistlichten (4x), onjuiste kentekenplaat op aanhangwagen, geen helm dragen, groot licht in bebouwde kom, niet dragen autogordel en inhalen over verdrijvingsvlak.

REGIO Dronken bestuurders

MOOK Een 58-jarige automobilist uit Nijmegen kreeg vrijdagavond een geldboete van 975 gulden opgelegd omdat hij in dronken toestand over de Rijksweg reed. Hij kreeg tevens een rijverbod van 6 uren opgelegd.

VENLO Tegen een 43-jarige automobilist uit Venlo wordt proces-verbaal opgemaakt omdat hij vrijdagavond in dronken toestand over de Straelseweg reed. Hij kreeg tevens een rijverbod van 9 uren opgelegd.

WEERT Een 41-jarige automobilist uit Weert werd in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden nadat hij op de Maaseikerweg een aanrijding had veroorzaakt, was doorgereden en tevens teveel gedronken bleek te hebben. De man botste tegen een geparkeerde auto. De verdachte werd thuis gearresteerd aan de hand van een getuigenverklaring. het rijbewijs werd ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 5 uur opgelegd.

MAASBREE Een 21-jarige automobilist uit Maasbree werd vrijdagnacht aangehouden in zijn woonplaats nadat bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De man trok de aandacht van een politiepatrouille wegens zijn roekeloos rijgedrag. Hij reed met hoge snelheden, nam bochten veel te ruim en een wolk van vonken was het gevolg van het nemen van een verkeersdrempel met hoge snelheid. Na een korte achtervolging werd de man op de Kemp gecontroleerd. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en een rijverbod van 6 uur werd hem opgelegd.

ROERMOND Het rijbewijs van een 18-jarige automobilist uit Heythuysen werd vrijdagnacht ingevorderd nadat bleek dat de jongeman teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg tevens een rijverbod van 7 uren opgelegd. De man werd gecontroleerd op de Maria Theresialaan. Op dezelfde weg werd een 51-jarige automobilist uit Swalmen bekeurd omdat hij teveel alcohol had gedronken. Hij kreeg tevens een rijverbod van 3 uur. Totaal werd van 33 automobilisten een blaasproef afgenomen op de Maria Theresialaan en de Oranjelaan. Bij alcoholcontroles op de Sin Wirosingel en het Karel Doormanplein werd van totaal 115 automobilisten een blaasproef afgenomen. Geen enkele bestuurder had teveel gedronken, een positief resultaat volgens de politie. De controles werden uitgevoerd door medewerkers van het politiedistrict Roermond en de stagegroep (agenten in opleiding).

NEDERWEERT Op de Randweg Zuid werden vrijdagavond van 30 automobilisten blaasproeven genomen. Geen enkele bestuurder bleek teveel gedronken te hebben.

ECHT Een 52-jarige automobilist uit Echt kreeg zaterdagnacht een geldboete van 410 gulden opgelegd welke hij meteen betaalde. De man werd op de Leliestraat gecontroleerd en bleek teveel alcohol gedronken te hebben. Hem werd tevens een rijverbod van 1 uur opgelegd.